6 Νοε 2019

Επιμελητήριο: Δεύτερος γύρος για τον προϋπολογισμό



Συνεδριάζει εκ νέου το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την ψήφιση του προυπολογισμού.
 Μια διαδικασία που λογικά θα έπρεπε να είναι τυπική, και μαζί με αυτήν να λυθούν και να...


διασφαλιστούν ζωτικής  σημασίας θέματα όπως οι μισθοί των εργαζομένων, οι ασφαλιστικές εισφορές, τα πάγια έξοδα, τα προγράμματα εκατομμυρίων που αφορούν τους επιχειρηματίες της Κορινθίας και βεβαίως μέσα σε αυτά και το ΟPEN MALL  του Λουτρακίου, εξελίχθηκε την προηγούμενη φορά σε μια ακόμα διαμάχη μεταξύ των μελών και του προεδρείου

Σημαντική εξέλιξη ωστόσο ήταν πως  τα μέλη της αντιπολίτευσης (οι κύριοι Παπαϊωάννου, Γεώργαρης, Γκιώνης, Γέρου)  αποφάσισαν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και το δήλωσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση γεγονός που δημιούργησε αμηχανία στην αντιπολίτευση .

Ελπίζουμε απόψε να μην ακούσουμε για μια ακόμη φορά για παραίτηση του προέδρου, διότι η συζήτηση να συνάδει με αυτό το αίτημα και δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση. Εκτός και εαν αυτό επιδιώκεται πλέον, αν και δεν το πιστεύουμε, διότι δεν θα επέτρεπαν ποτέ οι κύριοι Λουζιώτης και Μουρίκης να παγώσουν όλα στο Επιμελητήριο "χάριν της έλλειψης δεδηλωμένης". Αλλά και για ποιαν δεδηλωμένη πρόκειται τελικά; 

Για να γίνει μια πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου θα πρέπει ο πρόεδρος να έχει κατηγορηθεί για κακούργημα ή να έχει σημειωθεί οικονομική ατασθαλία. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

"Έαν πιστεύουν, πως έχουν φύγει χρήματα από το Επιμελητήριο και την αναπτυξιακή να πάνε στον Εισαγγελέα." δηλώνει ο Παναγιώτης Πιτσάκης προσθέτοντας ωστόσο "Έχουν κάνει πρόταση μομφής κατά ολόκληρου του συμβουλίου.Έχουν σκεφθεί, πως εαν δεν μπορούν να αποδείξουν την πρόταση μομφής θα γυρίσουμε εμείς απέναντι; Η πρόταση μομφής προσβάλλει την αξιοπρέπεια κάποιων."

Η αλήθεια είναι, πως εδώ και δύο χρόνια η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προεδρείου, από τις άλλες δυο παρατάξεις έχουν δημιουργήσει μια κακή εικόνα στα επιμελητηριακά πράγματα, γιατί  δεν μπόρεσαν να ενώσουν και συνεργαστούν και επομένως να διοικήσουν βάση της απλής αναλογικής. Ο τρίτος το έπραξε. Και αυτό δεν συγχωρείται σε έναν κόσμο που δεν έχει σαφώς την κουλτούρα της συνεργασίας και της εφαρμογής αυτού του  νόμου.

"Ας μην σκέφτονται πια την καρέκλα . Είναι μακρινό όνειρο. Δεν πρόκειται. Μπορείς και από άλλες θέσεις να βοηθήσεις αν το θες" λέει ο Παναγιώτης Πιτσάκης διατυπώνοντας το ερώτημα "εάν δεν συμφωνούν, εάν πιστεύουν ότι παραπαίει το Επιμελητήριο, γιατί δεν παραιτούνται για να μην αποτελούν μέρος όλου αυτού; Τι κάνουν για να το σώσουν; "

Απόψε ευχόμαστε όλοι, να περάσει ο προϋπολογισμός, αφού και ο ίδιος ο πρόεδρος συναίνεσε στην αλλαγή καταστατικού στην αναπτυξιακή, επιφυλασσόμενος όμως άλλες εκπλήξεις. 


Τ.Σ.