20 Νοε 2019

Η «αγωνία» του Γιώργου Πιέτρη



Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις γραπτές ανακοινώσεις του κ. Γιώργου Πιέτρη, που έχουν να κάνουν με την κριτική του απέναντι στον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο.

Διάβασα και την τελευταία του κριτική – διαπίστωση για το έργο που επιτελεί ο νέος δήμαρχος.
Και όλα αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν και να μπουν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο συζήτησης, εάν δεν είχε γραφεί η πρώτη ανακοίνωση Πιέτρη, πως ο Νανόπουλος αθέτησε την προεκλογική συμφωνία και επομένως δεν τον όρισε αντιδήμαρχο. Δεν εξετάζουμε το δίκαιο και το άδικο Πιέτρη, εξετάζουμε πλέον την αιτία. 

Επίσης, μπορεί κάποιος να σκεφθεί, πως ο Πιέτρης, που ασχολείται πολύ πρόσφατα με τα κοινά, επιθυμεί να «πάρει κεφάλι» στην παράταξή του, λόγω και της τυπικής απουσίας Καλλίρη, επιδιώκοντας να μπει στο κάδρο ως ο αντίπαλος του  δημάρχου.

Όλα αυτά κατανοητά, αλλά θα μπορούσαν να συμβούν σε έναν άλλο χρόνο, αφού ο συγκεκριμένος δεν προσφέρεται. 

Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε οι πρώτες 100 ημέρες και 
ο Γιώργος Πιέτρης κατέληξε στο συμπεράσμα: «άλλο λογιστής και άλλο επιχειρηματίας», προφανώς συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον δήμαρχο.

Η αλήθεια είναι, πως το συγκεκριμένο κείμενο δεν το αντιλαμβάνομαι. Διότι δεν υπήρξε επικεφαλής συνδυασμού ο κ. Πιέτρης, επομένως δεν γνωρίζω, για ποιον λόγο γίνεται επι της παρούσης η σύγκριση.
Ήταν επικεφαλής ο κ. Πιέτρης κάποιου συνδυασμού; Όχι! Επομένως αυτό το ερώτημα δεν υφίσταται. Εξάλλου, μιλάμε για αυτοδιοίκηση και όχι για μια μεγάλη επένδυση στην Κορινθία. 
Επένδυση επι της παρούσης είναι το ανθρώπινο δυναμικό, το σχέδιο και το βιογραφικό του νέου δημάρχου. 

Παρακολουθεί ο κ. Πιέτρης προσεχτικά τις κινήσεις, τις δράσεις, ακόμα και….τις σκέψεις (όπως σημειώνει) του δημάρχου και με αγωνία αναζητά μία ωραία ιδέα, ένα μεγάλο στόχο που θα αλλάξουν τα πράγματα στην γειτονιά, στο χωριό και στην πόλη και μάλιστα θέτει και τα κομβικά ερωτήματα:
Ποιο είναι το μεγάλο σχέδιο της δημοτικής αρχής, που θα ανατρέψει την μιζέρια, την υπανάπτυξη και την άβολη καθημερινότητα. Ποιο είναι το έργο, που θα φέρει για συζήτηση η νέα δημοτική αρχή, το οποίο θα αναγεννήσει την πόλη μας;

Το έργο που θα ανοίξει την αγορά αλλά και τις προοπτικές της πόλης και θα δημιουργήσει όμορφες εικόνες γύρω μας;
Το έργο που θα δώσει μία νέα ταυτότητα στην Κόρινθο και θα την βάλει στους μεγάλους προορισμούς;»

Ερωτήματα προς μια δημοτική αρχή νέα, που επιχειρεί να βάλει τα νέα θεμέλια και την δική της σφραγίδα, προσπαθώντας πρώτα από όλα να αλλάξει φιλοσοφία και κυρίως τη νοοτροπία 13 χρόνων, για την οποία κάποιοι (και είναι απορίας άξιο) δεν αισθάνθηκαν τότε αγωνία, εάν η Κόρινθος οδηγείτο στο.. μέλλον!

Επειδή τελευταίως, άγνωστο γιατί, κάποιοι βιαστικοί και δεν αναφέρομαι στον κ. Πιέτρη, αλλά είναι κι εκείνοι μέσα σε αυτή την διάθεση της ανυπομονησίας, αναρωτιούνται και ενθυμούνται διάφορα για τον τουρισμό, θυμίζω πως είναι πολύ πρόσφατο το παρελθόν της πρωτεύουσας, μιας βρώμικης πόλης που δύσκολα συνέρχεται, με μνημεία «τουριστικά» κάκιστες απομιμήσεις δίπλα σε σουβλατζίδικα, που οι προηγούμενοι τα βάφτιζαν τουριστικές ατραξιον, άξιες φωτογραφίας και καρτ ποστάλ.
Δεν γνωρίζω τι είδους τουρισμό προσδοκούσαν τότε, διότι δεν προσδιορίσθηκε ποτέ. Πάντως είναι νωπές οι μνήμες και δεν τις νοσταλγεί και κανείς. 

Είναι νωρίς για κριτική. Το πιο σοφό θα ήταν από όλους μας, αιρετούς και πολίτες, το πρώτο διάστημα να συνδράμουμε όλοι, ώστε να πάει ο δήμος μας ένα βήμα μπροστά, αφήνοντας το Νανόπουλο ελεύθερο να κάνει πράξη  αυτά που υποσχέθηκε .

Και γι αυτά θα κριθεί.

* Εμείς εδώ θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

Τζένη Σουκαρά