7 Νοε 2019

Σαμαράς για πρόεδρος ; Παρών! - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Της μετανάστευσης και της κινητικότητας γίνεται αυτό το διάστημα πατριώτη.Και πολύ περισσότερο στο κυβερνών κόμμα που εκ της θέσεως του και των υποχρεώσεών του είναι πιο δραστήριο ..

Μετά την πρωθυπουργική αποστολή στην Κίνα αγκαζέ με το μισό υπουργικό και το επιχειρηματικό δυναμικό , ο πρωθυπουργός γύρισε πίσω με ύφος θριαμβευτή! Θυμίζω πως με ύφος θριαμβευτή είχε γυρίσει και  πρωθυπουργός Σαμαράς απο την χώρα του μεταξιού αλλά ούτε μετάξι είδαμε ,ούτε μεταξοσκώληκα, αλλά δεν το κάνω θέμα!

Κρατάμε μισό καλάθι και πορευόμαστε#oloimetonkyriako#.

Μέσα στην κινητικότητα και ο λαός που τρέχει μέσα στα άγρια μεσάνυχτα να κάνει περιπολίες για να εμποδίσει την έλευση των προσφύγων φοβούμενος  μήπως και του αλλοιωθεί το DNA και διαβάζει ξαφνικά Κοράνι! Πατριώτες , πρώην μακεδονομάχοι, αδέλφια μου ,τόσα χρόνια συγκατοικούμε σε τούτα τα χώματα με τους ρομά ,οικειοποιηθήκαμε τις συνήθειες τους; Σε παρακαλώ!

Κι εκεί που ακόμα και το χοιρινό τρέχει να κρυφτεί γιατί το πηρούνι και η σούβλα η Μακεδονική το κυνηγούν,σκοντάφτει όταν βλέπει τον  Καραμανλή και αναφωνεί "Κι όμως κινείται"!!!
Και πάει, σου λέει, στο Λονδίνο και μιλάει για τα εθνικά μας ζητήματα.Και απο πίσω "οι κύκλοι", ως άλλος χορός σε αρχαία τραγωδία, φωνάζουν "Ανησυχεί για τη χώρα!Οι καιροί ου μενετοί!'
Τώρα θα πεις και με το δίκιο σου πως εδώ  δεν ανησυχούσε για την χώρα όταν εκείνη έπεφτε απο το ένα μνημόνιο στο άλλο, όταν ο λαός που τον ψήφισε οδηγείτο στην απόγνωση και στην αυτοκτονία, όταν τα νιάτα μετοικούσαν..Τώρα γιατί ανησυχεί; Για την Τουρκία; Για την Βόρεια Μακεδονία; Για τα πετρέλαια; Για το μεταναστευτικό; Και γιατί δεν συμβουλεύει τον Κυριάκο χαμηλόφωνα, να έχουν και ρόλο οι "κύκλοι μετά " να το βροντοφωνάξουν"; 
Μεγάλες απορίες σε κλειστό κύκλο που αποφασίζει για το εαν ο πρωην πρωθυπουργός που έχει διασφαλίσει και την μοναδικότητα να μην μιλήσει ποτέ για την κρίση της χώρας και τον μαρασμό των Ελλήνων ,διεκδικεί την προεδρία της Δημοκρατίας.
Τέτοια βλέπει ο Σαμαράς και στέλνει Βορίδη στην Μεσσηνία, την γενέτειρα,για να δηλώσει   μετά την επιτυχία της φέτας ότι θα ήθελε τον Σαμαρά για πρόεδρο της δημοκρατίας και θα τον στήριζε αναφανδόν.
Πρόσεχε αναγνώστη μου "απο την γενέτειρα" έγινε η δήλωση!Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις!

« Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως» είπε ο υπουργός 

Φίλοι βουλευτές του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν ότι «είναι ο πρώτος θα ακολουθήσουν κι άλλοι υπουργοί και βουλευτές». 
Και όπως αντιλαμβάνεται κανείς τότε ,όταν συμπληρωθεί το δεξιό πάζλ , θα γίνει της μετανάστασευσης και ενδεχομένης αποδημίας των υπολοίπων .