1 Αυγ 2019

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: Ο Κορκονέας δεν αποφυλακίστηκε λόγω του Νέου Ποινικού κώδικα


Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν ευθύνεται για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του ειδικού φρουρού που στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. 
Αυτό ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάϊ.


 «Στη προηγούμενη μορφή του ΠΚ, το άρθρο 84 έλεγε, ότι μπορούσε να χορηγηθεί ελαφρυντικό σε κάποιον, που είχε πρότερο έντιμο βίο. Ο νέος νόμος το τροποποιεί αυτό, το ονομάζει σύννομο και όχι έντιμο και  απαιτείται η κρίση του δικαστηρίου, αν είναι σύννομος. Απλά αυτό που λέει, αν υπάρχει μια ποινή για κάποιο ελαφρό πλημμέλημα, να μην αχθεί στη χορήγηση του ελαφρυντικού αλλά και πάλι επαφίεται στην κρίση του δικαστηρίου. Προφανώς είναι περισσότερο συσταλτικού ερμηνεία το σύννομος, έχει μεγαλύτερη ελευθερία ερμηνείας, χωρίς όμως να σημαίνει, ότι πάλι το δικαστήριο δεν έχει τα περιθώρια κρίσης» τόνισε.

«Με τον προηγούμενο νόμο δεν υπήρχαν ισόβια. Εμείς γνωρίζαμε, πως τα ισόβια σήμαιναν 16, 17 χρόνια. Εστιάζουμε στο ελαφρυντικό και όχι στο ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον άνθρωπο αυτό για το ειδεχθές έγκλημα» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr