25 Ιουλ 2019

Η συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο αποδεικνύει πως έρχεται νέα χρεοκοπία


Η συζήτηση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έχει ανάψει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται αποφασισμένη να το ψηφίσει, αλλά κανείς δεν θυμάται, πως η κατάργηση του ασύλου ήταν θέμα και πριν από δέκα χρόνια με την κυβέρνηση Παπανδρέου και την υπουργό Παιδείας και Ξινίλας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Ναι, πριν από δέκα χρόνια.


 Και τι συνέβη πριν από δέκα χρόνια;

Η χώρα χρεοκόπησε.

Λίγο πριν χρεοκοπήσει η χώρα, τον Δεκέμβριο του 2009, το θέμα της κατάργησης του ασύλου ήταν πολύ καυτό, το άσυλο «καταργήθηκε» δια της …μη αναφοράς του στο νόμο-πλαίσιο και η Άννα Διαμαντοπούλου πέταξε το μπαλάκι στις νέες διοικήσεις των πανεπιστημίων.

Βέβαια, μετά την χρεοκοπία, το ξέχασαν όλοι.

Οπότε, για να φέρνει πάλι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το θέμα της κατάργησης του ασύλου, είναι προφανές, πως η χώρα πάει για νέα χρεοκοπία.

Γενικά, στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να γίνεται χαμός με όλα τα θέματα, εκτός από αυτά που επηρεάζουν ουσιαστικά τις ζωές των πολιτών.

Για παράδειγμα, όταν το δημόσιο χρέος εκτινασσόταν στην διάρκεια των κυβερνήσεων Καραμανλή (και η Ελλάδα πήγαινε ντουγρού για την χρεοκοπία), οι Έλληνες σκοτώνονταν για το τι γράφει το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Δεν υπάρχει λόγος να σκοτώνονται οι Έλληνες για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Θα έρθει η νέα χρεοκοπία και θα ξεχάσουν το άσυλο.
Βέβαια, θεωρώ, πως πρέπει να πάρω κι εγώ θέση στο θέμα του ασύλου.

Η άποψή μου είναι, πως πρέπει να καταργηθούν τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Ούτως ή άλλως, με την Ελλάδα χρεοκοπημένη, υποθηκευμένη και σε επιτροπεία μέχρι το 2060, όποιοι Έλληνες θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, θα φύγουν. Όπως έφυγαν εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι τώρα.

Γιατί να σπουδάζουν εδώ, αφού θα φύγουν για να ζήσουν στο εξωτερικό;

Γιατί να πληρώνουμε τόσα χρήματα για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, στα οποία θα σπουδάσουν Έλληνες που θα φύγουν;

Ας σπουδάσουν καλύτερα στο εξωτερικό, ώστε να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν για να ζήσουν μόνιμα εκεί.

Αν καταργήσουμε τα πανεπιστήμια, καταργούμε και το άσυλο.

(Αυτά που γράφω δεν είναι τίποτα καινούργια. Τα έγραφα και πριν από δέκα χρόνια. Αν είσαι μπλόγκερ, κάνεις μια αναζήτηση στο μπλογκ σου και βλέπεις πως τον Δεκέμβριο του 2009, πέντε μήνες πριν την χρεοκοπία της χώρας έγραφες να καταργηθούν τα πανεπιστήμια για να καταργηθεί το άσυλο. Ας νομίζουν κάποιοι πως ζουν μοναδικές στιγμές και πως γράφουν Ιστορία. Με την νέα χρεοκοπία, θα προσγειωθούν.)


ΠΗΓΗ: https://pitsirikos.net