31 Ιαν 2018

Μόνο στη νοηματική γλώσσα θα ονομάζεται Μακεδονία η ΠΓΔΜ


Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό, αφού οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε ονομασία, που αφήνει ικανοποιημένους τόσο τους κατοίκους της ΠΓΔΜ όσο και τους Έλληνες.
Όπως ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα ονομάζεται «Μακεδονία» αλλά μόνο στη νοηματική γλώσσα.

Δηλαδή, κανείς δεν θα μπορεί να αποκαλέσει «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, παρά μόνο να κάνει μια κίνηση με τα χέρια.

Η λέξη «Μακεδονία» στη νοηματική αποδίδεται με κάθετη κίνηση και των δυο χεριών προς τα γεvvητικά όργανα.


 Όποιος θέλει να μιλήσει για το κράτος «Μακεδονία», θα πρέπει να κάνει παύση σε όσα λέει, να κατεβάσει τα χέρια του με φόρα προς τα γεvvητικά του όργανα, και μετά να συνεχίσει τη φράση του.

Αυτό θα δώσει έναν ευχάριστο τόνο στις πολιτικές συζητήσεις και τις συναντήσεις των ηγετών, αφού όσοι και όσες θα θέλουν να μιλήσουν για την Μακεδονία, θα πρέπει να δείχνουν με τα χέρια τους τα αρ....α τους ή το μ....ί τους.

Φανταστείτε μια συζήτηση για την Μακεδονία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Άνγκελα Μέρκελ, όπου ο Τραμπ θα κάνει συνέχεια κινήσεις σαν να της λέει «στην καραπ.....α μου», ενώ η Μέρκελ θα του απαντάει στη «μ....α μου».
Όταν θα πρέπει να γραφτεί σε κείμενο η λέξη «Μακεδονία», αντί για τη λέξη, θα μπαίνει ένα κωλoδάχτυλο.

Οι Έλληνες έχουν πια αποκλειστικά τη χρήση της λέξης «Μακεδονία», αφού θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για το τμήμα της Βόρειας Ελλάδας.

Τούτων δοθέντων, το συλλαλητήριο της επόμενης Κυριακής στην Αθήνα ματαιώνεται, αφού η ελληνική διπλωματία θριάμβευσε για μια ακόμα φορά.


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net