24 Νοε 2017

Εκτός από την Black Friday υπάρχει και η White Friday


H Black Friday μπήκε δυναμικά στη ζωή των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, αφού, εκτός από ταλιροφονιάδες, είναι και χάπατα, οπότε δεν είναι δύσκολο να τους πουλήσεις, ότι πατσαβούρα σου έχει ξεμείνει, ενώ αυτοί έχουν τη βεβαιότητα, πως έχουν πετύχει λαβράκι. 


Τώρα ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας και η White Friday.

Η White Friday μας έρχεται κι αυτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η White Friday ξεκίνησε το 1978 από μερικούς πλούσιους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι είχαν σιχαθεί με το μαλλιοτράβηγμα που γινόταν στα καταστήματα την Black Friday, για να αγοράσουν οι πτωχούληδες φτηνά παντελόνια καμπάνα και να χορεύουν στις λαϊκές ντίσκο σαν τον Τζον Τραβόλτα στο Saturday Night Fever.

Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν την White Friday, όπου όλα τα καταστήματα πουλούσαν τα προϊόντα τους σε εκατονταπλάσιες τιμές, ώστε να τα αγοράζουν μόνο οι πλούσιοι.

Εκείνη την ημέρα, μόνο οι πλούσιοι κυκλοφορούσαν στον δρόμο.

Οι πτωχούληδες έμεναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, για να μην τους βλέπουν οι άλλοι χωρίς τσάντες στα χέρια και καταλάβουν πως είναι πεινάλες και φτωχομπινέδες.

Κάποιοι φτωχοί κυκλοφορούσαν στους δρόμους με άδειες τσάντες ακριβών καταστημάτων (που είχαν προμηθευτεί το προηγούμενο διάστημα), αλλά οι πλούσιοι τους καταλάβαιναν και τους έκραζαν, γιατί δεν είχαν το ύφος ενός ανθρώπου που έχει πληρώσει 20 χιλιάδες δολάρια, για μια μπλούζα που κοστίζει 200 δολάρια.

Για να μην μπερδεύονται οι ζάπλουτοι με την πλέμπα, τα καταστήματα έβγαζαν ειδικές τσάντες για εκείνη την ημέρα, ώστε να μην μπορεί ο κάθε πτωχούλης να το παίζει μεγιστάνας.
Σύντομα η White Friday απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, όπως όλα τα όμορφα πράγματα σε αυτή τη ζωή.

Κάποια στιγμή, η White Friday θεωρήθηκε ρατσιστική αλλά οι ζάπλουτοι απάντησαν πως τότε και η Black Friday είναι ρατσιστική, ενώ οι αντιδράσεις έπαψαν γιατί την White Friday ψώνιζαν και πολλοί μαύροι, αφού είχαν γίνει κι αυτοί πάμπλουτοι από το εμπόριο vαρκωτικών, οπότε η White Friday παρέπεμπε πια στην κοκαΐνη, που είναι το vαρκωτικό των πλουσίων.

Η White Friday θα εορταστεί για πρώτη φορά φέτος στη χώρα μας την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά καταστήματα (που θα πουλάνε πανάκριβα τα προϊόντα τους), αλλά την παράσταση έχει κλέψει γνωστό souper market, που ανακοίνωσε, πως θα πουλάει κοτετσόσυρμα με 10 χιλιάδες ευρώ το μέτρο.

Ήδη, οι προπαραγγελίες για κοτετσόσυρμα έχουν φτάσει στα ύψη και ένας κροίσος από την Εκάλη (που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) έχει παραγγείλει 15 χιλιάδες μέτρα κοτετσόσυρμα, για να περιφράξει όλο το κοτέτσι που λέγεται Ελλάδα.


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net