16 Ιουλ 2017

ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ 19 ΑΣΤΕΡΩΝ!

ΤΟ ΚΑΝΕ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ"! Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε με μεγάλη ευκολία το 19ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του στο αγαπημένο του Wimbledon κατακτώντας το δεύτερό του Slam μέσα στη χρονιά, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 36 του χρόνια!


 19!  Ο Ρότζερ Φέντερερ το ξανάκανε!

Ο Ελβετός τενίστας κατέκτησε ξανά το αγαπημένο του Wimbledon μετά από πενταετή αναμονή και έτσι έφτασε το ασύλληπτο, μέχρι πρότινος, κατόρθωμα του να φτάσει στους 19 Grand Slam τίτλους σπάζοντας το δικό του προσωπικό ρεκόρ που είχε διευρύνει νωρίτερα μέσα στη χρονιά στο Αυστραλιανό Όπεν!

Ο 36χρονος εντός ολίγων ημερών έσπασε όλα τα κοντέρ με το συγκεκριμένο επίτευγμα καθώς κατακτά για πρώτη φορά μετά το 2009 δύο Major σε μια σεζόν δίχως ακόμα να έχει ξεκινήσει το Αμερικανικό Όπεν!

Σε έναν τελικό που δεν θα μνημονεύουμε για πολύ καιρό από το θέαμα που είδαμε και την ανταγωνιστικότητα του ματς, ο Ελβετός τενίστας είχε μία από τις πιο εύκολες μέρες της καριέρας του σε τελικό Slam νικώντας έναν Τσίλιτς που σίγουρα δεν ήταν στο 100% του με το επιβλητικό 6-3, 6-1, 6-4 και πέρασε πρώτος στη λίστα με τους τενίστες που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα Wimbledon φτάνοντας τα οκτώ!

Πλέον, η θέση του ως του καλύτερου τενίστα όλων των εποχών δεν μπορεί παρά να μην επιδέχεται της παραμικρής αμφιβολίας, με τον αγέραστο και τόσο χαρισματικό αθλητή να γράφει ιστορία και να κάνει απίστευτα πράγματα στη δύση(;) της καριέρας του!

Αυτός ήταν ο πέμπτος τίτλος του Ροτζ μέσα στο ονειρικό, για αυτόν, 2017 μετά το Αυστραλιανό Όπεν, το sunshine double σε Indian Wells και Miami και φυσικά το Χάλε λίγες εβδομάδες νωρίτερα!

Το πιο ιστορικό, ίσως, του Ελβετού με την κατάκτησή του φετινού Wimbledon είναι το γεγονός πως για δεύτερη φορά κατακτά Slam στο οποίο δεν έχασε ούτε σετ μετά το μακρινό Αυστραλιανό Όπεν του 2007!
Ο αγώνας δεν ήταν, δυστυχώς, αντάξιος ενός τελικού Slam καθώς ο επαγγελματισμός και η εξαιρετική εμφάνιση του Φεντ μαζί με την κατάσταση του Μάριν Τσίλιτς που του επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικός μόνο για ένα σετ, τελείωσαν το ματς πολύ γρήγορα υπέρ του Ελβετού τενίστα, κάτι που δεν χάλασε καθόλου τον ίδιο και τους εκατομμύρια φίλους του στον πλανήτη!

Ο Κροάτης μπήκε καλά στην αρχή του ματς και με βαριά groundstrokes έφτασε πρώτος σε break point στο σερβίς του Ρότζερ μόλις στο τέταρτο game.

Ωστόσο, αφού ο "Βασιλιάς" ξέφυγε από αυτόν τον σκόπελο, όλα τελείωσαν καθώς με ένα τρελό σερί πόντων πήρε κεφάλι με break στο πρώτο σετ ενώ ένα στραβοπάτημα του Μάριν χειροτέρεψε ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα στην πατούσα του.

Ο Φεντ έκανε κανονικό πάρτι στο δεύτερο σετ απέναντι στον Κροάτη που δεν πάταγε καλά και δεν μπορούσε με τίποτα να ανταγωνιστεί έναν αντίπαλο που ήταν τόσο σοβαρός και διψασμένος για το πρώτο του Wimbledon μετά το 2012!

Ο Κροάτης φλέρταρε με την απόσυρση, αλλά έσφιξε τα δόντια και τελείωσε το ματς δίχως όμως να προβληματίσει ιδιαίτερα τον άνθρωπο-φαινόμενο ο οποίος με ένα τελευταίο καθοριστικό break στο τρίτο σετ πανηγύρισε ένα από τα πιο γλυκά Slams της ζωής του ξεσπώντας σε δάκρυα λίγο αργότερα!

Ενας εμφανώς συγκινημένος Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε στην απονομή του τίτλου στο φετινό Wimbledon αυτή τη φορά ως νικητής και μίλησε, για τη σημασία που έχει να πιστεύεις στα όνειρά σου, κάτι που έκανε και ο ίδιος ειδικά τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του! 

Ενας πραγματικός-θρύλος και gentleman των κορτ, ο Ρότζερ Φέντερερ, κράτησε, επιτέλους για αυτόν, το τρόπαιο του Wimbledon στα χέρια του για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, μετά την εύκολη νίκη του στον τελικό του τουρνουά επί του Μάριν Τσίλιτς.

Ο 35χρονος τενίστας ήταν εμφανώς συγκινημένος για το τρομερό του επίτευγμα και με τη γνωστή ευγένεια και ηρεμία που τον διακρίνει, παρέδωσε ρεσιτάλ και στη συνέντευξη της απονομής μιλώντας πρώτα για τον άτυχο της ημέρας, Μάριν Τσίλιτς!

Ο Κροάτης τενίστας στραβοπάτησε στα τέλη του πρωτου σετ και έκτοτε δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί πραγματικά τον "Βασιλιά" στο υπόλοιπο του ματς, το οποίο πάντως, προς τιμήν του, ολοκλήρωσε.

"Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μάριν. Το να σου συμβεί αυτό σε έναν τελικό, είναι πολύ σκληρό. Πρέπει να αισθάνεται περήφανος για την προσπάθειά του. Ελπίζω στο μέλλον να δώσουμε ξανά ένα τέτοιο ματς και να είναι στα καλύτερά του" ανέφερε αρχικά ο Ροτζ.

Για την ασύλληπτη σεζόν που έχει μέχρι στιγμής, έχει μόνο μια συνταγή!

"Ίσως πρέπει τώρα να ξανακάνω διάλειμμα! Πέρα από την πλάκα, το σημαντικό για μένα είναι ότι είμαι και πάλι υγιής και χαίρομαι το παιχνίδι. Προς στιγμήν, είχα πιστέψει ότι δεν θα μπορέσω να ξαναέρθω μετά τα περσινά. Είναι μαγικό αυτό που κατάφερα φέτος" πρόσθεσε.

Με αυτή του την επιτυχία έφτασε τους 8 τίτλους στο All England Club, ένα ρεκόρ που τον βάζει στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας.

"Δεν πίστευα ποτέ, ότι θα φτάσω σε τέτοια ύψη. Πάντα πίστευα ότι θα το ξανακατάφερνα. Ακόμα και μετά τα περσινά και τους χαμένους τελικούς με τον Νόβακ. Πρέπει να πιστεύεις σε σένα και να ονειρεύεσαι για να πετύχεις αυτά που θες" ήταν η σοφή συμβουλή του Ροτζ.

Εδωσε και το στίγμα για το 2018 του καθώς υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να επιστρέψει του χρόνου για να υπερασπιστεί τον τίτλο του!

Το 2012 είχε τις δύο κόρες του στο πλευρό του, πλέον τον απόλαυσαν και οι γιοι του!

"Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν και πολλά, μάλλον φαντάζονται ότι ήρθαμε σε ένα πολύ ωραίο πάρκο! Μια μέρα ελπίζω να καταλάβουν πού βρίσκονταν! Οι κόρες μου έρχοναι κυρίως για τους τελικούς, δεν τους αρέσει και πολλοί να βλέπουν τένις!" αστειεύτηκε ο "βασιλιάς" προκαλώντας άφθνο γέλιο στους 15.000 τυχερούς που τον είδαν από κοντά σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής του!

Σαφώς απογοητευμένος αλλά με μεγάλη ψυχική δύναμη, ο Μάριν Τσίλιτς είπε και αυτός δυο λόγια για τον τελικό της Κυριακής, αν και δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα λίγο αργότερα.

"Αυτό έχω κάνει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ. Επαιξα το καλύτερο τένις της ζωής μου στο γρασίδι φέτος. Ευχαριστώ του φίλους μου στην Κροατία και την ομάδα μου" είπε ο Μάριν πριν "λυγίσει" από την πίεση της στιγμής και αφεθεί στα δάκρυα.


Κώστας Αϊτάκης