16 Μαρ 2017

Roger Federer από άλλον πλανήτη! (vids)


Ο Roger Federer πραγματοποίησε μια μαγευτική εμφάνιση και "εξουδετέρωσε" τον Rafael Nadal μέσα σε 68 λεπτά, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Indian Wells Masters. Ο Ελβετός, ο οποίος έχει κερδίσει τα τρια τελευταία "Fedal", έπαιξε καταπληκτικό τένις, σε έναν από τους καλύτερους αγώνες ολόκληρης της καριέρας του!


 Ένας συγκλονιστικός Roger Federer, πήγε ορεξάτος στο Indian Wells Tennis Garden, έπαιξε εξωπραγματικό τένις και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον μεγαλύτερο αντίπαλο της καριέρας του, Rafael Nadal, για να τον κερδίσει σε 68 μόλις λεπτά, με το εμφατικό 6-2, 6-3!

Ήταν μια από τις ευκολότερες νίκες του Federer απέναντι στον Ισπανό και η 3η συνεχόμενη, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν! Συνολικά έχει 10 νίκες λιγότερες από τον Rafa στο rivalry τους (13-23) και για πρώτη φορά καταφέρνει, να κερδίσει τρία παιχνίδια "Fedal" στη σειρά, μετά από τον τελικό του Swiss Indoors του 2015 και τον τελικό του φετινού Australian Open.

Ο Federer ήταν ισοπεδωτικός και δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία για την κυριαρχία του, σε κανένα σημείο του σημερινού αγώνα! Έκανε break στο πρώτο κιόλας game και προηγήθηκε με 5-1 στο εναρκτήριο σετ. Ο Nadal, ο οποίος έχασε και ένα break point σε αυτό το διάστημα, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε περισσότερο από το να μειώσει σε 5-2, πριν ο "Βασιλιάς" κλείσει το σετ στο σερβίς του.

Στο 2ο σετ ο Federer ήταν εξίσου καλός και ο Nadal αδυνατούσε να βρει λύσεις. Το break ήρθε ξανά πολύ γρήγορα από τον Ελβετό, που "ξέφυγε" με 3-1 και πήρε ξανά σετ με διπλό break, αφού "έσπασε" ξανά τον Ισπανό στο 9ο game, για το 6-3. Το ρολόι έγραφε μόλις 68 συμπληρωμένα λεπτά, όταν το 36ο "Fedal" είχε περάσει στην ιστορία.

Κάπως έτσι, ο Roger πανηγύρισε την 13η νίκη του απέναντι στον Nadal (13-23), καθώς και την 55η στην έρημο της Καλιφόρνια (55-11). Θυμίζουμε πως διεκδικεί τον 5ο τίτλο του στο Indian Wells, μετά από το 2004, το 2005, το 2006 και το 2012.

Ο πρωταθλητής του Australian Open και κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων, βελτίωσε επίσης το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 11-1. Η μοναδική του ήττα, ήταν εκείνη η απρόσμενη απώλεια από τον Evgeny Donskoy στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, όπου είχε 3 χαμένα match points.

Στα προημιτελικά του Indian Wells, όπου θα αγωνιστεί για 11η φορά στην καριέρα του, ο 35χρονος Ελβετός θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο, που νωρίτερα πραγματοποίησε μια φανταστική εμφάνιση και απέκλεισε τον Novak Djokovic, με 6-4, 7-6 (3). Ήταν η δεύτερη συνάντηση του Ελληνοαυστραλού απέναντι στον Σέρβο και πέτυχε τη δεύτερη straight sets νίκη του!