11 Μαρ 2017

Αρχαία η βόμβα που βρέθηκε στην Αμφίπολη


Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η βόμβα, που βρέθηκε στο μνημείο της Αμφίπολης, αφού οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν, πως η βόμβα είναι δημιούργημα των αρχαίων Μακεδόνων.

Αρχικά, υπήρξε η εντύπωση, πως η βόμβα που βρέθηκε στην Αμφίπολη, ήταν βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά...


όλα άλλαξαν, όταν ένας αρχαιολόγος παρατήρησε, πως κάποιος είχε γράψει πάνω στη βόμβα.

Ο αρχαιολόγος έσκυψε και διαπίστωσε με έκπληξη, πως πάνω στη βόμβα ήταν γραμμένα σε αρχαία ελληνικά δυο αρχαία μακεδονικά συνθήματα: «ΠΑΟΚ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΓAMHΣΩ ΠΟΤΕ» και «ΑΘΗΝΑ ΓAMHMENH, Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!».

Η έκπληξη των αρχαιολόγων ήταν τεράστια, αφού είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται επιστημονικά, πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτιάξει βόμβες.

Μέχρι τώρα ξέραμε, πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κινητά τηλέφωνα (αφού δεν βρέθηκαν πουθενά καλώδια), αλλά είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται πως είχαν βόμβες.

Αυτό εξηγεί και την επιτυχία της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος έφτασε ως την Ινδία χωρίς να χάσει ούτε μια μάχη, στην οποία συμμετείχε.

Είναι προφανές, πως ο Μεγαλέξανδρος απειλούσε τους βάρβαρους, πως θα τους βομβάρδιζε και οι βάρβαροι κλάνανε μαλλί και παραδίδονταν.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο Μεγαλέξανδρος ζήτησε να μπουν πολλές βόμβες γύρω από τον τάφο του Ηφαιστίωνα στην Αμφίπολη, αφενός για να τιμήσει τον φίλο του και αφετέρου για να ξέρουν οι τυμβωρύχοι, πως, αν ο τάφος του Ηφαιστίωνα συληθεί, θα τους μαζεύουν από τα χωράφια με τα τσιμπιδάκια.

Τώρα οι αρχαιολόγοι ψάχνουν σε όλη την Μακεδονία, γιατί μπορεί οι αρχαίοι Μακεδόνες να είχαν και πυρηνικά και η Ελλάδα να είναι πυρηνική δύναμη και να μην το ξέρουμε.


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net