25 Ιαν 2017

Ραφαέλ Ναδάλ για φίλημα!


Ο Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε, χωρίς να χάσει σετ, τον Μίλος Ράονιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, εκεί όπου τον περιμένει, ο καλύτερος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που έχουμε δει ποτέ!


Όλα αυτά ενώ το παραμύθι της Λούτσιτς-Μπαρόνι συνεχίζεται! 

Τι απίστευτες ιστορίες έχει ήδη δημιουργήσει το φετινό Αυστραλιανό Όπεν...

Από την τρομερή πορεία του Ντένις Ιστόμιν και του Μίσα Ζβέρεφ μέχρι την αναγέννηση των "αιωνίων" Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, η ιστορία της Μιριάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι μάλλον τις ξεπερνά όλες!

Πριν αναφερθούμε, όμως, στο νέο έπος της ασύλληπτης Κροάτισσας κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα, το μενού έχει Ραφαέλ Ναδάλ!

Πολλοί περίμεναν μεγάλο ντέρμπι ακόμα και τη νίκη του Μίλος Ράονιτς στην γρήγορη επιφάνεια του Αυστραλιανού, αλλά ο πολύπειρος Μαγιορκέζος είχε άλλα σχέδια!

Παίζοντας εξαιρετικό τένις και θυμίζοντας όλο και πιο πολύ τον παλιό Ράφα, ο Ναδάλ κέρδισε όλους τους κρίσιμους πόντους και ξεπέρασε τον σκόπελο του Καναδού χωρίς να χάσει σετ, με 6-4, 7-6(7), 6-4 και έβαλε πλώρη για τον πρώτο του ημιτελικό μετά από δυόμισι χρόνια.
Ο "ταυρομάχος", αφού καθάρισε το πρώτο και το τρίτο σετ με ένα υπερπολύτιμο break στο καθένα, επικράτησε στο πολύ κρίσιμο δεύτερο, σώζοντας έξι σετ πόϊντ του Καναδού, ο οποίος, εκεί που η μπάλα "έκαιγε", δεν ήταν αυτός που έπρεπε.

Πλέον, βρίσκεται όσο πιο κοντά έχει φτάσει ποτέ στον 15ο Major τίτλο της καριέρας, ενώ πριν από δύο μήνες δεν τον υπολόγιζε κανένας...

Και έχει να τα βάλει αποκλειστικά με one-handed backhand παίκτες, κάτι που μάλλον απολαμβάνει...

Χωρίς, ωστόσο, τα πράγματα να είναι εγγυημένα...

Αντίπαλός του αρχικά στους "4" θα είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που ματς με το ματς γίνεται ολοένα και καλύτερος.

Ο Ντίμι έκανε φύλλο και φτερό τον Νταβίντ Γκοφάν, δεν δυσκολεύτηκε παρά ελάχιστα και ξεπέρασε το εμπόδιο του Βέλγου με 6-3, 6-2, 6-4.

Συνεπώς, πάει ξεκούραστος στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ράφα, ενώ παίζει το τένις της ζωής του και η ψυχολογία του είναι στα ουράνια!
Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, στο Πεκίνο, έσπασε το ρόδι με τον Ισπανό νικώντας τον για πρώτη φορά.

Βέβαια, το ενόψει ματς τους θα είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς μιλάμε για άλλον Ναδάλ από τότε και για ημιτελικό Slam...

Ωστόσο, η μέρα της ανήκει!

Και μιλάμε για τη Μιριάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι!

Έχουμε βαρεθεί, να την αποκαλούμε outsider, ότι τα πράγματα για αυτήν θα είναι πιο δύσκολα στον επόμενο γύρο και άλλα πολλά!

Το παραμύθι της Κροάτισσας καλά κρατεί, μας διαψεύδει όλους πανηγυρικά και με τη φόρα που έχει πάρει, αρχίζει να ονειρεύεται το πρώτο της Major!

Όλα αυτά αφού επικράτησε σε νέο μαραθώνιο αγώνα κατά της πολύ νεότερης και δυνατότερης Καρολίνας Πλίσκοβα με 6-4, 3-6, 6-4, που σήμανε και τον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam μετά από 17 χρόνια!
Και για να περάσει στο επόμενο βήμα, δεν θα μπορούσε να συναντήσει άλλη από την Σερίνα Γουίλιαμς!

Η Αμερικανίδα δεν έκανε ντέρμπι το δικό της ματς με τη Γιοχάνα Κόντα, την οποία και κέρδισε ελεγχόμενα με 6-2, 6-3 και πρόσω ολοταχώς βάζει πλώρη για το έβδομο Αυστραλιανό της Όπεν!

Αν η Κροάτισσα της κόψει το δρόμο, θα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της τελευταίας δεκαετίας!

Με βάση όσα έχουμε δει, ποιος μπορεί να το αποκλείσει;