29 Ιαν 2017

18ο! Η Ιστορία έγραψε FEDERER!


Aυτός ο αθλητής, απλά δεν υπάρχει.... 
Στα 35 του χρόνια και μετά από απουσία έξι μηνών, ο Βασιλιάς του τένις Ρότζερ Φέντερερ υπέταξε σε 5 συγκλονιστικά σετ τον Ράφαελ Ναδάλ και ...


πανηγύρισε ΠΑΝΑΞΙΑ τον 18ο Grand Slam τίτλο της λαμπρότερης καριέρας των courts! 

Τι να γράψεις γι'αυτόν τον τενίστα...

Παίζοντας μαγικό και φουλ επιθετικό τένις στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης, ο Ρότζερ Φέντερερ ξόρκισε τον κακό του δαίμονα, Ράφαελ Ναδάλ, ολοκληρώνοντας μαεστρικά δύο φανταστικές εβδομάδες στη Μελβούρνη!

Ο χαρισματικός Ελβετός, κέρδισε για πρώτη φορά τον Ναδάλ σε Grand Slam τουρνουά μετά από 10 χρόνια και πανηγύρισε τον 18ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και 5ο στη Μελβούρνη, μετά από αυτούς το 2004, 2006, 2007 και 2010.

Μετά από συγκλονιστική μάχη και αφού ανέτρεψε το προβάδισμα με break του Ράφα στο καθοριστικό σετ, ο Φέντερερ επικράτησε 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 μετά από 3 ώρες και 37 λεπτά συναρπαστικού τένις στη Rod Laver Arena.

Πολλοί, ειδικοί και μη, τον είχαν ξεγραμμένο, όμως ο θρυλικός αυτός τενίστας απέδειξε για πολλοστή φορά, ότι δικαίως θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το μύθο που έχει κτίσει στα courts.

Το 18ο Grand Slam, ήρθε πέντε χρόνια μετά το τελευταίο στο Wimbledon το 2012. Μάλιστα, ο Φέντερερ έγινε ο πρώτος Νο17 στον κόσμο που κατακτά Major τίτλο, μετά τον Πιτ Σάμπρας στο US Open το 2002, στο τελευταίο του επαγγελματικό ματς!

Ο Ελβετός έχει πλέον ρεκόρ 18-10 σε Grand Slam τελικούς ενώ ο Ναδάλ 14-7.

Όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Φέντερερ έπαιξε φουλ επιθετικό τένις τελειώνοντας το ματς με 73 winners εκ των οποίων 20 με άσο. Το σερβίς του Ελβετού ήταν εξαιρετικό, κερδίζοντας το 76% των πόντων στο 1ο σερβίς ενώ έσωσε πολλές ευκαιρίες για break του Ναδάλ με άσο. 

Ο Ναδάλ είχε 4/17 break και υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη, 29 λιγότερα απ'τον Φέντερερ.

Πλέον, ο Φέντερερ υπολείπεται 12-23 στο head to head με τον αιώνιο αντίζηλό του...

Η αναμέτρηση ήταν μια πραγματική ρώσικη ρουλέτα και πολλές φορές το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε χέρια, προσφέροντας στους θεατές έναν συγκλονιστικό τελικό.

Ο Φέντερερ κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού του και να παίξει σταθερά επιθετικά και αποτελεσματικά, στα κρίσιμα σημεία και ειδικά στο 5ο σετ, επιστρέφοντας μάλιστα από break κάτω.

Ο Ναδάλ, με το γρήγορο break στο εναρκτήριο game (1-0) του καθοριστικού σετ, έδειξε ότι κρατάει την τύχη στα χέρια του, όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ασφυκτική πίεση που άσκησε στη συνέχεια ο Φέντερερ στο σερβίς του.

Τελικά, μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο μαέστρος έκανε το break back (3-3) και συνεχίζοντας πολύ επιθετικά, έξυπνα και με απίστευτα backhand, έκανε το νέο break στο 8ο game (5-3), σερβίροντας επιτυχημένα για τη νίκη.

Το αμφισβητούμενο match point, δημιουργήσε ένα πάγωμα στη Rod Laver Arena, όμως όταν ο Φέντερερ κέρδισε το challenge, το γήπεδο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, με τον Ελβετό να μην μπορεί να πιστέψει τι είχε, μόλις, καταφέρει.

Τα δάκρυα στα μάτια του, δευτερόλεπτα αργότερα, απόρροια της πίεσης όχι μόνο του αγώνα αλλά και των τόσο χρόνων προσμονής για έναν ακόμη άθλο σε Grand Slam!












ΠΗΓΗ: tennis24.gr