17 Νοε 2016

Συγκλονιστική η ομιλία Ομπάμα στο ίδρυμα Ελλάδα


Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αποτέλεσμα να έχει σκάσει από τη ζήλια του το ίδρυμα Ωνάση. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε, πως επέλεξε να μιλήσει από ένα ίδρυμα, για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των ιδρυμάτων, οπότε έχει ιδρυματοποιηθεί η Δημοκρατία, όπως έχει ιδρυματοποιηθεί και η Ελλάδα.


 Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε, πως έχουν ιδρυματοποιηθεί η Τέχνη, ο Πολιτισμός (και όλα αυτά που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων), αφού έχουν περάσει στα χέρια ολιγαρχών με μεγάλες προσωπικές φιλοδοξίες, ενώ οι σκλάβοι και τα χάπατα γουστάρουν τρελά, που είναι δούλοι και καθυστερημένοι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε, πως δεν μπορούσε να μιλήσει στην Πνύκα με θέα την Ακρόπολη, γιατί η Ακρόπολη δεν είναι σύμβολο της Δημοκρατίας (όπως νομίζουν πολλοί, στη χώρα που όλα είναι σύμβολα και τίποτα ουσία) αλλά η ίδια η Δημοκρατία.

Όπως είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του συμπατριώτη του Γκορ Βιντάλ, Δημοκρατία υπήρξε μόνο στην αρχαία Αθήνα και μόνο για μερικές δεκαετίες, οπότε όλα αυτά που λέμε σήμερα δημοκρατία, δεν είναι παρά Ολιγαρχίες και Χουντίτσες.

«Αν υπήρχε Δημοκρατία, δεν θα έκλεινε η Ακρόπολη και όλη η Αθήνα από δέκα χιλιάδες ένοπλους, για να δω εγώ μόνος μου από κοντά τον Παρθενώνα» είπε με ειλικρίνεια ο Μπαράκ Ομπάμα.

Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε, πως, αν υπήρχε Δημοκρατία, δεν θα μιλούσε σε ένα χώρο γεμάτο, από αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο.

Στην ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το σουβλάκι, τη ρετσίνα, το τσιφτετέλι και όλα αυτά που κάνουν τους Έλληνες περήφανους.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στον άδικο χαμό του Παντελή Παντελίδη και απήγγειλε τους στίχους
"Μα όπως λέει κι ο λαός «κακό σκυλί ψόφο δεν έχει»,
η καρδούλα μου αντέχει ευτυχώς
Μα όπως λέει κι ο λαός «κακό σκυλί ψόφο δεν έχει»
Κι άλλο αφεντικό θα έχει προσεχώς".

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε, πόσο καταπληκτικοί είναι οι Έλληνες και πόσο υπέροχη είναι η Ελλάδα, οπότε είναι να απορείς, που δεν θέλει όχι μόνο Έλληνας να μείνει στην Ελλάδα αλλά ούτε καν βομβαρδισμένος πρόσφυγας· μάλλον δεν θα αντέχουν την τόση ομορφιά και θα πιστεύουν, πως δεν αξίζουν να ζουν σε μια τόσο φανταστική χώρα.

Ο λόγος του Μπαράκ Ομπάμα ήταν εξαιρετικός, οπότε θα θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο λογογράφο του ή (για να είμαστε πιο ακριβείς) στους λογογράφους του.

Πάντως, αξίζουν συγχαρητήρια και στον Ομπάμα, αφενός γιατί παίζει ρόλο και η ερμηνεία και αφετέρου γιατί ξέρει να διαλέγει τους καλύτερους λογογράφους.

Τώρα αναμένεται η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο, όπου θα αποθεώσει την Γερμανία για τη συμβολή της στην Δημοκρατία και σίγουρα οι λογογράφοι του θα του έχουν γράψει καμιά ατάκα για τον Γκαίτε, τους Scorpions και τους Γερμανούς που παίζουν στο NBA.



ΠΗΓΗ: pitsirikos.net