17 Νοε 2016

«Έτσι ζήσαμε το Πολυτεχνείο…» (video)

Δείτε το αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο, στις μέρες του 1973, το οποίο παρουσιάζει στην πρεμιέρα της η νέα εκπομπή της Rap Media  "Στη Γη του Πέλοπα» με την Χριστίνα Τσιορωτά. Η εκπομπή παρουσιάζει Πελοποννησίους που έζησαν τα γεγονότα και μιλούν πρώτη φορά δημόσια γι αυτά!


Θωμάς Θεοχάρης – Πρωτοετής φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1973: Έσερναν τους τραυματίες στο διάδρομο που είχαμε φτιάξει μέσα στο Πολυτεχνείο και στην αίθουσα του «νοσοκομείου» που είχαμε δημιουργήσει. Τραγουδούσαμε και κλαίγαμε… Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα! Ήταν η πιο συγκλονιστική μου στιγμή!
Νάκος Παπαιωάννου – Τεταρτοετής Φοιτητής στο Πολυτεχνείο το 1973: «Φόβος; Προφανώς και υπήρχε! Είχαμε ζήσει βλέπετε τον αυταρχισμό του καθεστώτος ήδη. Με το ξύλο, τις προσαγωγές, την υποχρεωτική στράτευση.»
Παναγιώτης Μουστόγιαννης – Φοιτητής επί πτυχίω στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων το 1973: «Ήταν περίπου 3 τα ξημερώματα. Μαθαίναμε τα όσα γινόντουσαν από το ραδιόφωνο. Δεν θα ξεχάσω την κραυγή του Παπαχρήστου προς τους φαντάρους… Μετά από 40 λεπτά ο σταθμός σίγησε…»
Γιώργος Πουλοκέφαλος: Τελειόφοιτος 6τάξιου Γυμνασίου Σπάρτης το 1973: «Η πληροφόρηση στην επαρχία έφτανε φιλτραρισμένη και ήταν ελεγχόμενη από το καθεστώς. Δεν γνωρίζαμε πολλά! Μην ξεχνάτε πως κάναμε μάθημα στα σχολεία με την φωτογραφία του Παπαδόπουλου κρεμασμένη στις τάξεις…»