30 Μαΐ 2016

Γιατί και η φιλοξενία θέλει το κατιτίς της - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Λοιπον! Πατριώτη μου Πελοποννήσιε, οι πρόσφυγες έρχονται και καλώς να ορίσουν οι πονεμένοι άνθρωποι..Κι εσύ καχύποπτε που λοξοκοιτάς, σου λέει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ,Μαρία Θελερίτη,  ότι θα το πάρεις το κατιτίς σου ως κοινωνία..Θα σου το δώσει ο πρόσφυγας σε φακελάκι σαν πηγαίνει για εγχείρηση χολής.


 «Θα υπάρχει και οικονομικά όφελος μέσα από αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή με αφορμή τους πρόσφυγες να δούμε και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων, να δούμε και την τοπική οικονομία καθώς υπάρχουν χρήματα από τη μεριά τους. Ξέρετε και εκεί που υπήρχε έλυσαν αρκετά προβλήματα λόγω της κρίσης στην τοπική οικονομία. Θα μπορούσαμε λοιπόν να δούμε πώς μπορεί να γίνει και αυτό, ώστε να φιλοξενήσουν όλες οι περιοχές της Ελλάδος και να μην είναι συσσωρευμένοι σε ένα σημείο. Αυτή η πρόταση συζητείται. Η συζήτηση έχει ανοίξει και με τον Περιφερειάρχη και με τους δημάρχους για να υπάρξει μια βέλτιστη λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Θελερίτη.


 Διότι πώς να σου το πω; Θα κατοικηθούν τα έρημα κτίσματα. .Λίγο το έχεις; Όχι βέβαια! Ούτε και οι ΜΚΟ! Και συνεχίζω! Οι γειτονιές δεν θα έχουν πλέον έρημα κτίσματα ,επομένως δεν θα φοβούνται απο τα φαντάσματα. Η τοπική οικονομία θα ανθίσει, γιατί έρχονται λεφτά με την σέσουλα ,επομένως σε λίγο οι τοπικές κοινωνίες θα κυρήξουν πόλεμο μεταξύ τους ποια θα πρωτοπάρει τα χρήματα και ποιος την σέσουλα!Φαντάσου τα πλούτη! Αφού  δεν αντέχει άλλο πλούτο η εύπορη  Βόρεια Ελλάδα και σου λέει πάρε κι εσύ ξεροκόματο ολίγιστε ΝοτιοΕλλαδίτη!
Θα μπερδευτούν οι πολιτισμοί ,έχουμε και υπογεννητικότητα που έλεγε και ο Μουζάλας κάποτε, θα βελτιωθεί και αυτός ο δείκτης!Και επομένως θα μου απομείνει μόνον ο δείκτης  του σακχάρου! Λίγο το έχεις; Όχι! 

 Επομένως η ανάπτυξη έρχεται και ο Πέτρος ,ο άρχων, κάνει ότι δεν την έχει ακούσει.Γιατί; Μάλλον θέλει να ταπεινώσει τον Βίτσα που σήκωσε κεφάλι και κάνει ανόητα του κεφαλιού του! Διότι κανένας πρόσφυγας δεν θα έλθει εαν ο Πέτρος - ο άρχων- δεν δει τον Βίτσα και άμα δεν δει τον Βίτσα δεν θα δούμε εμείς πρόσφυγα και ανάπτυξη, σύμφωνα με τα λεγόμενα της βουλεύτριας.

 Αυτή που δεν θα την δει την ανάπτυξη  σίγουρα είναι η Κόρινθος ! Γιατί βλέπεις έχει το Κέντρο Φύλαξης ,το οποίο φιλοξενεί συγκεκριμένους αλλοδαπούς και ουχί πρόσφυγες .Δηλαδή, εδώ δεν έχει έρημα σπίτια που θα βρουν την χαρα της ζωής ,ούτε τοπική οικονομια  που μπουμπούκι την βρήκες τριαντάφυλλο έγινε! 
Αυτά μας είπε ο κ. Ψυχογιός ο οποίος άφησε ανοιχτό βέβαια άλλες περιοχές της Κορινθίας  να έχουν μια καλύτερη τύχη στης ζωής το παρακάτω και να μπορέσουν να συναντήσουν τον Ξένιο Δία  για να τους δώσει το κατιτίς και της ΜΚΟ επίσης...