30 Μαΐ 2016

Εξεταστική Επιτροπή για την Άλωση της Πόλης συστήνει η κυβέρνηση


Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, πως η Κωνσταντινούπολη θα είχε σωθεί, αν ήταν σε Μνημόνιο.
Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Πόλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ότι δεν είχε προσφύγει στο ΔΝΤ, για να χρωστάει το Βυζάντιο παντού και να είναι ανίκητο, όπως είναι η σημερινή Ελλάδα.


 Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αν το Βυζάντιο ήταν βουτηγμένο στα χρέη και χρωστούσε σε όλους, οι Οθωμανοί δεν θα είχαν αλώσει την Κωνσταντινούπολη, γιατί θα έπρεπε να πληρώσουν αυτοί τα χρέη του Βυζαντίου.

Μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που είναι μαρξιστής (αλλά του Μαρξ δεν του το έχουν πει αυτό ακόμα), επικαλέστηκε τον βυζαντινό μαρξιστή μοναχό, Γιουσουφάκιο, ο οποίος υποστήριζε, πως είχε δει στα τείχη της Κωνσταντινούπολης την Παναγία με ένα Μνημόνιο στο χέρι, να φωνάζει «Μένουμε Ευρώπη».

«Η Κερκόπορτα της Κωνσταντινούπολης ήταν η απουσία του Μνημονίου» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκαλώντας την οργή της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζει, πως το Βυζάντιο έπρεπε να είχε μπει στο ευρώ, για να μην γίνει Βενεζουέλα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και Γιώργος Κυρίτσης στήριξαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και είπαν, πως σημασία έχει, να πέφτει ο μισθός κάθε μήνα (και όλα τα άλλα να πάνε να γ@μηθούν), ενώ ο Νίκος Καρανίκας (σε ένδειξη διαμαρτυρίας) άλλαξε κανάλι και, αντί για Μενεγάκη, βλέπει ντοκιμαντέρ με ορεσίβιες ακρίδες στο Animal Planet.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε, ότι είναι κομμουνιστής όπως ο Πινοσέτ και καταδίκασε τον Μωάμεθ τον Β’, επειδή ακολούθησε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως είχε κάνει ο Αλιέντε.

Τις επόμενες ημέρες θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την άλωση της Πόλης, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει εξεταστική και για την άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους.

Τελικά, αντί να ξεμαρμαρώσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, μαρμάρωσαν οι Έλληνες.

Και αντί να πάρουμε την Πόλη, χάσαμε και την Ελλάδα.

Το μόνο που μας μένει, είναι η μ@λακία που μας δέρνει.
 


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net