14 Μαΐ 2016

Τζόκοβιτς: Ρωμαίος αυτοκράτορας!


O "Ρωμαίος" Novak Djokovic κέρδισε τον Rafael Nadal χωρίς να χάσει σετ για 7η συνεχόμενη φορά, σε έναν πολύ σπουδαίο προημιτελικό, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και τελικός! Ο Nole έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες στο Foro Italico και δύο νίκες τον χωρίζουν από το three-peat στη Ρώμη και τον 30ό Masters τίτλο του.

 O Novak Djokovic κέρδισε τον Rafael Nadal με 7-5, 7-6 (4), σε έναν επικό προημιτελικό στη Ρώμη, που ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά μιας πολύ έντονης μάχης. Ήταν αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους αγώνες μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, αλλά και ένα παιχνίδι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελεί τον τελικό της διοργάνωσης.

Στο τέλος της ημέρας, πάντως, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έφυγε για άλλη μια φορά νικητής από το court. Για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Djokovic δεν έχασε σετ από τον Nadal, για να πανηγυρίσει την 10η νίκη του στα τελευταία 11 παιχνίδια του με αντίπαλο τον Ισπανό, αλλά και την 26η νίκη συνολικά, στις 49 αναμετρήσεις του rivalry (26-23).

Επιπλέον, ο φανταστικός Djokovic μετράει πλέον 13 διαδοχικές νίκες στο Foro Italico και χρειάζεται δύο ακόμη για να φτάσει στον τρίτο διαδοχικό του τίτλο στη Ρώμη και 5ο συνολικά. Διεκδικεί επίσης τον 30ό τίτλο του σε Masters διοργάνωση και 65ο συνολικά στην καριέρα του.

Ο Σέρβος, ο οποίος θα γίνει 29 ετών σε λιγότερες από 10 μέρες, θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό του Internazionali BNL d' Italia, ανάμεσα στον Kei Nishikori και στον Dominic Thiem, για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο στην "Αιώνια Πόλη".

O αγώνας ήταν πολύ κλειστός και ο Nadal είχε τις ευκαιρίες του για μια καλύτερη τύχη σήμερα. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προηγήθηκε με break και στα δύο σετ, ενώ στο δεύτερο είχε και 5 set points στο δικό του σερβίς, δεν αξιοποίησε όμως κανένα από αυτά και έδωσε το δικαίωμα στο Nole να του "κλέψει" λίγο αργότερα το σετ.

Πιο αναλυτικά, ο Nadal ήταν ο παίκτης που μπήκε καλύτερα στο court και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας game. Στο 5ο game πιστοποίησε το δυναμικό του ξεκίνημα και με ένα break, χάρη στο οποίο έκανε το 3-2. Ο Ισπανός προηγήθηκε μέχρι και με 4-2, δεν άργησε όμως να έρθει η απάντηση από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Nole αρχικά μείωσε σε 4-3, σε ένα game που ήταν πίσω με 0-30 και είχε πολλά νεύρα και μια έντονη διαφωνία με τον Carlos Bernardes, ενώ στο 8ο game έκανε και το break back, για να φέρει την απόλυτη ισορροπία στο σετ. Ο Σέρβος στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έφερε σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον Ισπανό.

Ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα στο 10ο game, στο οποίο κλήθηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Δεν ίσχυσε το ίδιο όμως και στο 12ο game, στο οποίο ο Nole πίεσε πολύ τον Rafa και στην 4η ευκαιρία του κατάφερε να κάνει το υπερπολύτιμο break, που έβαλε τέλος στο σετ. Το έκανε μάλιστα με τον εντυπωσιακότερο πόντο του αγώνα, τον οποίο φυσικά πανηγύρισε ανάλογα.

Και στο 2ο σετ ο Nadal ήταν εκείνος που προηγήθηκε πρώτος με break, κάνοντας πολύ νωρίς στο σετ το 2-0. Ο Ισπανός κράτησε αυτό το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία games και μάλιστα χωρίς να επιτρέψει στον Djokovic να φτάσει σε break point.

Στο 10ο game, o "Matador" σέρβιρε για το σετ και δημιούργησε 5 set points, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως κανένα από αυτά. Ο "εφτάψυχος" Nole τα έσβησε όλα και αργότερα δημιούργησε μόλις το πρώτο του break point στο σετ, το οποίο και αξιοποίησε, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να χαλάσει όλα τα σχέδια του Rafa.

Το μόνο που κατάφερε ο Ισπανός, ήταν να στείλει το σετ στο tie-break, όπου ο ανεβασμένος ψυχολογικά Nole δεν έκανε λάθη, υποχρέωνε πάντα τον πιο αγχωμένο Ισπανό σε επιπλέον χτυπήματα και τελικά δίκαια έφτασε σε αυτό το 7-4, για να πάρει την πολύ σπουδαία νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά ενός συγκλονιστικού αγώνα.

O απίθανος Djokovic βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 36-2, ενώ έγινε και ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία, που έχει κερδίσει 26 φορές (!) τον Nadal. Το rivalry των δυο τους, το οποίο έφτασε τα 49 παιχνίδια σήμερα, είναι το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ στην ιστορία του ανδρικού τένις.

Στην επόμενη πρόκληση που θα έχει, απέναντι είτε στον Nishikori είτε στον Thiem, ο Nole θα επιχειρήσει να προκριθεί σε ακόμη έναν τελικό και να φτάσει πιο κοντά στον 6ο φετινό τίτλο του, μετά από το Qatar Open, το Australian Open, το Indian Wells Masters, το Miami Open και το Madrid Open.