16 Δεκ 2016

Στο ίδιο έργο θεατές


by To Skouliki Tom

Άκρως χριστουγεννιάτικο είναι το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, αφού οι Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν στο θαύμα της Θείας Γέννησης του μνημονίου και να περιμένουν την άφιξη των 3 Θεσμών με τα δώρα που ακολουθούν το Άστρο του Βερολίνου.


Τις τελευταίες ώρες έχουμε γίνει μάρτυρες του ίδιου σκηνικού που παρακολουθούμε από το Γενάρη του 2015. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξύπνησε ένα πρωί και χρησιμοποιώντας το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ στους συνταξιούχους (το οποίο, αν και έκτακτο, βάφτισε 13η σύνταξη) και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά, έστησε ένα γελοίο σκηνικό σύγκρουσης με τη Γερμανία, ξέροντας ότι ο Σόϊμπλε θα προσπαθήσει να τα μπλοκάρει.

Κακός ο Σόϊμπλε, που δεν μας αφήνει να πάρουμε ανάσα, άρα καλός ο Τσίπρας, που εν τω μεταξύ έχει υπογράψει τα πάντα.

Με λίγα λόγια, σανός με το κοντέϊνερ. Καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι: Δεν κουράζεται ποτέ κανείς σε αυτή τη χώρα; Δεν υπάρχει κανένα όριο γραφικότητας;

Ξεσήκωσε λοιπόν Κομισιόν, Γαλλία και Βουλή για να παίξει το παιχνίδι, που ξέρει πολύ καλά να παίζει εδώ και χρόνια. 

Με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή ανάγκασε τη Νέα Δημοκρατία να γελοιοποιηθεί, αφού αρχικά η Νέα Δημοκρατία είχε πει, ότι θα υπερψηφίσει το επίδομα, ενώ μόλις είδε ότι ο Σόϊμπλε είναι αντίθετος, το πήρε πίσω και δήλωσε "παρών".

Εκτός από τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, έχουμε και τη χειρότερη αντιπολίτευση στην Ιστορία.

Αν ο Τσίπρας συνεχίσει με αυτά τα επαναστατικά παπατζιλίκια μέχρι τις γαλλικές εκλογές, δεν θα του είναι και πολύ δύσκολο να κερδίσει και τις επόμενες εθνικές εκλογές.


Ξέρει, ότι μέχρι τότε οι Γερμανοί θα κάτσουν ήσυχοι, αφού η Ελλάδα είναι πια ασήμαντη και ο μεγάλος στόχος είναι ο γαλλικός κρατικός προϋπολογισμός. Μια χαρά θα κλείσει η αξιολόγηση και η απομείωση του χρέους.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει, ότι έχει αντίπαλο τον Κανένα, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συγκινεί ούτε το πατίνι της Μαρέβας.

Ο Σόϊμπλε μας χρησιμοποιεί, για να δείξει σε όλους, τι θα πάθουν, αν δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της Γερμανίας και ο Τσίπρας μας χρησιμοποιεί επίσης, για να αποδείξει, ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πέρα από τον ίδιο.

Έχουμε γίνει μπαλάκι μεταξύ των δύο.

Και από την άλλη έχεις τον Κυριάκο να γλείφει πατόκορφα τους δανειστές μπας και τους πείσει, ότι είναι πιο δουλοπρεπής από τον Αλέξη για να πάρει το χρίσμα της πρωθυπουργίας.

Έτσι, ο Τσίπρας έχει όλη την ανέση τη μία μέρα να μας τρίβει τη Χρυσή Αυγή στη μάπα και την άλλη να το παίζει Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης. 

Δεν έχει απέναντί του ούτε αντιπολίτευση, ούτε λαό, ούτε κίνημα, ούτε τίποτα να αντιδράσει.

Παίζει μπάλα μόνος του.

Αν παρακολουθήσατε τις κοινές δηλώσεις του με τη Μέρκελ, θα παρατηρήσατε ότι άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος. Ο καθένας απευθυνόταν στο δικό του εσωτερικό κοινό. Ο Τσίπρας δήθεν ζητούσε γενναίες αποφάσεις και η Μέρκελ απαντούσε για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του Βερολίνου.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Καμία απολύτως. Γιατί η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο. Και αν δεν σας αρέσει η λέξη προτεκτοράτο, πείτε την αποικία χρέους.

Δεν περιμέναμε το Γιάνη Βαρουφάκη να μας πει, ότι οι εκλογές γίνονται μόνο για τα προσχήματα. Αυτό το κατάλαβε και ο τελευταίος καθυστερημένος μετά το δημοψήφισμα του 2015.

Οτιδήποτε συμβαίνει εδώ και 2 χρόνια στη χώρα, είναι, για να κρατηθούν στην εξουσία οι συριζανέλ για όσο περισσότερο γίνεται.

Ξέρουμε ότι το πλεόνασμα του Τσίπρα είναι πλασματικό (όπως ήταν και του Σαμαρά), ξέρουμε ότι από τη μείωση του χρέους έχουν να κερδίσουν μόνο οι τραπεζίτες, αλλά ορισμένοι εντελώς βλαμμένοι εξακολουθούν να σκοτώνονται για Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Αυτοί είναι και οι μοναδικοί, που θα πάνε να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Εμείς σταθερά αποχή.

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο Σόιμπλε έδωσε εντολή στο Ντάϊσελμπλουμ, πρόεδρο του μη εκλεγμένου Eurogroup, να μπλοκάρει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, η άποψη της Κομισιόν δεν έχει καμία ισχύ, ο Τσίπρας ψάχνει απεγνωσμένα στήριξη από τη Γαλλία και όλα αυτά για να δοθούν 300 ευρώ χριστουγεννιάτικο επίδομα σε μερικούς συνταξιούχους. Αυτό και κανένα άλλο είναι το σημερινό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάστα Γερούν.)