21 Νοε 2016

Άντι Μάρεϊ: Πανάξιος νικητής! (VIDEO)


Ο Άντι Μάρεϊ κέρδισε απόλυτα δίκαια τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του World Tour Finals του Λονδίνου κατακτώντας για πρώτη φορά το τρόπαιο στην συγκεκριμένη διοργάνωση και παράλληλα...


ολοκληρώνοντας μια ονειρική χρονιά στην κορυφαία θέση του κόσμου! 

Το 2016 γράφει πλέον το όνομά του!

Ο Άντι Μάρεϊ τελείωσε με τον ιδανικότερο τρόπο μια φανταστική χρονιά για αυτόν. Ο Σκωτσέζος κέρδισε ελεγχόμενα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Κυριακής με 2-0 σετ, 6-3, 6-4 γράφοντας το όνομά του με ακόμα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος!

Αυτή ήταν η παρθενική επικράτηση του Βρετανού σε World Tour Finals, η οποία και του χάρισε για πρώτη επίσης φορά, την ολοκλήρωση της χρονιάς στο Νο1 του κόσμου.

Έγινε ο 17ος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, που καταφέρνει κάτι τέτοιο, από το 1973 και μετά όπου εισήχθη το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης.

Μιας σεζόν που βρήκε τον τρομερό τενίστα να κατακτά συνολικά 9 τίτλους εκ των οποίων ένα Major στο Wimbledon όπως επίσης και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο.

Ολοκλήρωσε, επίσης, τις αγωνιστικές του υποχρέωσεις με ένα εκπληκτικό σερί 24 νικών όντας αήττητος μετά το Αμερικανικό Όπεν!

Μάλιστα νικώντας και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό έσβησε τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για την ποιότητά του και για το κατά πόσον μπορεί να έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις του κόντρα στον Σέρβο.

Ο Τζόκοβιτς έμεινε στις πέντε κατακτήσεις World Tour Finals, δεν ξεπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ και δεν κατάφερε να τελειώσει για τρίτη σερί χρονιά στο Νο1 του κόσμου.

Αυτή ήταν η πρώτη του ήττα ever σε τελικό World Tour Finals...

Ο Μάρεϊ φάνηκε να είναι σαφώς πιο έτοιμος πνευματικά για τον τελικό της Κυριακής.

Ψυχωμένος και απόλυτα συγκεντρωμένος, κυριάρχησε από την βασική γραμμή ενός πολύ προβληματικού Τζόκοβιτς, ο οποίος και πάλι ανησύχησε έντονα τους φίλους του με το επίπεδο της απόδοσής του.

Ο Σκωτσέζος κατάφερε να είναι περισσότερο επιθετικός από τον Νόλε ειδικά με το forehand, ενώ σε όσα ράλι είχαν μεγάλη διάρκεια, για πρώτη ίσως φορά στο μεταξύ τους rivalry, αυτός που λύγιζε πρώτος ήταν ο Σέρβος!

Φανερά αγχωμένος και με ανεξήγητα πολλά αβίαστα, ο Τζόκοβιτς έκανε το χειρότερό του ματς της εβδομάδας στον τελικό και αυτό του στοίχισε.

Τίποτα δεν πήγε καλά, με τα groundstrokes του να είναι σε πολύ μέτρια μέρα και η αυτοπεποίθησή του σε τραγικά επίπεδα.

Ξύπνησε μόνο, αφού έμεινε με δύο break πίσω στο δεύτερο σετ, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Η αστάθειά του ήταν έντονη, ενώ και η γλώσσα του σώματος ήταν μάλλον άνευρη και δεν προμήνυε αισιοδοξία για τον Σέρβο τενίστα.

Εν τέλει δεν μπόρεσε να κρατήσει περισσότερη αντίσταση σε έναν ατρόμητο Μάρεϊ, που δεν κατάλαβε ούτε από τον παράγοντα κούραση κάτι, έχοντας παίξει πάνω από τέσσερις ώρες περισσότερο τένις αυτήν την εβδομάδα σε σχέση με τον Νόλε.

Χωρίς αμφιβολία ο Μάρεϊ τελειώνει τη χρονιά πανάξια στο Νο1 και βλέπει με αισιοδοξία το 2017 στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε δύο Major και έφτασε σε ακόμα έναν τελικό μέσα στη χρονιά που διανύουμε, αλλά το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν μια απογοήτευση για αυτόν, όπως και το γεγονός ότι πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία να δείξει στο Λονδίνο, ποιος είναι ακόμη το αφεντικό.

Ο Άντι Μάρεϊ στην καθιερωμένη ομιλία του κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου φαινόταν, να μην έχει καταλάβει ακόμη τι ακριβώς πέτυχε!

"Είναι ξεχωριστή μέρα για μένα, να παίζω με τον Νόβακ σε έναν τέτοιο αγώνα. Είναι ένα δύσκολο rivalry για μένα και έχω χάσει πάρα πολλά ματς στο παρελθόν. Είναι κάτι που ποτέ δεν περίμενα να πετύχω και πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα μου. Συγχαίρω τον Νόβακ για όσα πέτυχε φέτος. Το να κερδίσει τέσσερα σερί Major ήταν απίστευτο κατόρθωμα και δεν νομίζω να το ξαναδούμε σύντομα" ανέφερε ο καλύτερος Βρετανός τενίστας όλων των εποχών.

Ο Νόλε από την άλλη, γνωστός για το ήθος και την αξιοπρέπειά του συνεχάρη τον Μάρεϊ για "μια δίκαιη νίκη, καθώς είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Έπαιξε τους κρίσιμους πόντους καλύτερα" επισήμανε χαρακτηριστικά.







ΠΗΓΗ: tennis24.gr