5 Νοε 2016

Στην κορυφή του κόσμου ο Μάρεϊ!


Ο Άντι Μάρεϊ είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την απόσυρση του Μίλος Ράονιτς από τα ημιτελικά του Παρισινού Masters πετυχαίνοντας έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της καριέρας του!


 Τελικά τα κατάφερε...

Ο Άντι Μάρεϊ ένας από τους σημαντικότερους τενίστες της χρυσής εποχής του τένις και μέλος του περίφημου Big 4, κατάφερε να ανέβει στην κορυφαία θέση του κόσμου στα 29 του χρόνια και να βάλει πλέον το όνομά του σε άλλο επίπεδο στην ιστορία του αθλήματος!

Μπορεί ο τρόπος να μην ήταν και ο ιδανικότερος, καθώς ο Μίλος Ράονιτς αποσύρθηκε από τα ημιτελικά στο Παρίσι, δίνοντάς του άκοπα τη νίκη-πρόκριση στον τελικό, αλλά ουδόλως απασχολεί αυτό τον 29χρονο Σκωτσέζο, που θα είναι από την ερχόμενη εβδομάδα ο κορυφαίος όλων, σύμφωνα με τη νέα βαθμολογία της ATP.

Αυτό αποτελεί επιστέγασμα πάρα πολλών ετών δουλειάς για τον Βρετανό, που πέρασε πολλές απογοητεύσεις, για να φτάσει στην σημερινή ημέρα, έχοντας πέσει στην ποιοτικότερη εποχή για το άθλημα με την παρουσία των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Ο Muzza έζησε την κυριαρχία και των τεσσάρων και παρότι εθεωρείτο μέλος του Big 4, πολλοί τον περιφρονούσαν, ότι δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους τρεις θρυλικούς τενίστες.

Πλέον, με 3 Grand Slam τίτλους στο ενεργητικό του, δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατατάσσεται σε έναν από τους σημαντικότερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος, που σίγουρα θα είχε κερδίσει περισσότερα, αν αγωνιζόταν σε άλλη εποχή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέφτει μετά από διόμισι χρόνια από την κορυφαία θέση στον κόσμο, κάτι μάλλον λογικό μετά το τραγικό δεύτερο μισό της χρονιάς που διάγει, στο οποίο είχε να υπερασπιστεί τον τίτλο σχεδόν σε κάθε τουρνουά που αγωνιζόταν.

Ο Νόλε δεν το έπραξε, ήταν κατώτερος των περιστάσεων και χάνει την κορυφαία θέση στον κόσμο, κάτι που φάνταζε τον Ιούνιο απλά αδιανόητο.

Έτσι, το World Tour Finals στην έδρα του Μάρεϊ θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα κατέβει ο Σκωτσέζος ως Νο1 του κόσμου και με τον Τζόκοβιτς να υπερασπίζεται και εκεί τον τίτλο, δεν αποκλείεται να αρχίσει να παίρνει και κάποια διαφορά!

Πρώτα, βέβαια, θα αντιμετωπίσει τον Τζον Ίσνερ στον τελικό στο Παρίσι, όπου πάει για τον όγδοο φετινό του τίτλο!

Σε κάθε περίπτωση το 2016 θα χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη του 29χρονου από το Dunblane σαν την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, στην οποία έζησε τα πάντα.