13 Νοε 2016

Ο Τραμπ, οι εκλογές, ο καταλληλότερος, η Έκθεση, ο Αυγενάκης και ο "κόκκινος" Πέτρος- Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Αυτό δεν είναι φθινόπωρο! Μελτέμια του Αυγούστου τα λες..
Ήλθε τις προάλλες και η Αφρικανική η σκόνη και με έπιασαν τα εαρινά φουντώματα και οι Μαγιάτικες δερματοπάθειες.

Πώς να συγκρατηθείς ο άνθρωπος; Σαλταρισμένος είσαι!  Έρχεται και το καιρικό αλαλούμ και σε αποκάμει...


Το σύμπαν έχει ανατροπές !  Πώς ;Δεν γίνονται αυτά; Γίνονται και αυτά αγάπη μου! Εδώ ο Τράμπ βγήκε πρόεδρος που το επικοινωνιακό σύμπαν έριχνε νυχθημερόν πυραύλους στην κεφαλή του ..

Τι ήταν αυτό Παναϊ α μου; Ήταν η  Τιμωρία και ο παραδειγματισμός αγάπη μου! 
Όταν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις  προκλητικά ..όταν τα μηνύματα που σου έρχονται είναι « μέχρι εδώ θα βρει η καρότσα» και το συνεχίζεις έχεις επιτελέσει - εσύ σύστημα - το έγκλημα και όλοι μαζί θα υποστούμε την τιμωρία. Πάρε τώρα έναν πλανητάρχη χρώματος πορτοκαλί από το σολάριουμ και παρακολούθησε  την υλοποίηση των τραγικών εξαγγελιών.. Ή μήπως όχι; 

Σκιάχτηκαν σου λέει οι ισχυροί του κόσμου. Κι εγώ σου λέω πως  χαμπάρι δεν πήραν πατριώτη! Η Ευρώπη βράζει και προσπαθούν να κλείσουν το καπάκι της χύτρας  με τον παραδοσιακό τρόπο! Αμ δε! Τώρα ξεκινά το έργο..

Όχι το δικό μας! Μην ανησυχείς! Εμείς έχουμε δρόμο ακόμα! Είμαστε εθελοντές μαραθωνοδρόμοι! Χρειάζεται να ξαναδιαπραγματευτεί ο Αλέξης, να σκεφτεί  και το 4ο μνημόνιο εάν μας θέλει, να μαλακώσει ο Ιερώνυμος από το μάθημα των θρησκευτικών ,να βρούμε  εθελοντές συμβολαιογράφους  που να είναι αποφασισμένοι να θυσιαστούν για τα σπίτια των τραπεζών, να δει η Φώφη τι θα κάνει με τον Γιώργο, να δει ο Ευάγγελος  πού θα χωρέσει, να αφήσει ο Γιώργος πάλι μουστάκι ,να δει ο Λεβέντης με ποιον να πάει  για να  σωθεί ..

Να βρει και ο Κυριάκος ένα αφήγημα !Γιατί αυτό μόνο με την μείωση της φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις  δεν σε κάνει πρωθυπουργό ,συγγνώμη κιόλας! Άσε που πρέπει να καθαρίσει  το βλέμμα! Έχεις δει το βλέμμα του όταν ζητάει εκλογές; Σπαράσσεται η καρδιά μου!   Διότι δεν ξέρει γιατί τις ζητά αγάπη μου! Τι διαφορετικό από αυτά που υπέγραψε θα κάνει; Αυτό ψάχνει ο δυστυχής αυριανός πρωθυπουργός των δημοσκοπήσεων! Μην με κοιτάς έτσι Κυριάκο και υποκύπτω ως αδελφή του ελέους!

Είδες τις προάλλες τον Αυγενάκη στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  expo»;Μιλούσε για  το ΕΣΡ σαν να είχε μόλις φτάσει στην χώρα, την είχε καταλάβει και τον ξεναγούσαν! Αυτός είχε βλέμμα πρωθυπουργού! Ήταν «τσουρτσουρεμένο»! Σαν να μην ήταν χθεσινός. Να του πεις π..χ τι λες αγαπητέ περί δημοκρατίας και ανεξαρτησίας του ΕΣΡ ; Πόσο καιρό το είχες ανενεργό και από ποιον κατέστη ανενεργό κι έγινε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ζούγκλα; Από τον Αντώνη Σαμαρά.  Ποιος επέβαλε την digea ; Και τι στόχο έχει; Πόσοι σταθμοί κλείσανε ;Πόσοι φυτοζωούν; 
Θα άκουγε όμως; Όχι! Γιατί δυο πράγματα ήλθε να μας πει στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧPO» των 7 επιμελητηρίων! Για το ΕΣΡ και να εκδηλώσει την δυσαρέσκειά του για την απουσία Τατούλη.

Μέγα ολίσθημα! Καθότι ο Πέτρος δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι οικοδεσπότης στην άφιξη ενός ..Αυγενάκη ! Και κυρίως τώρα που ο Πέτρος αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ που έδιωξε και τον Τσιρώνη από το υπουργείο των σκουπιδιών! Μέγα ολίσθημα επίσης διότι το είπε στη Ντίνα, η οποία του είπε ότι είναι «αντ’ αυτού», το οποίο δεν πτόησε τον Αυγενάκη – αύριο είμαστε κυβέρνηση – και επέμεινε ότι εκείνη δεν είναι ο Τατούλης για να πάρει την  πληρωμένη απάντηση :Κι εσείς δεν είστε ο πρόεδρος!

Και που λες….
Όλα μπερδεύονται θρασύτατα! Θαρρείς πως απευθύνονται σε άνοες ! Σαν τον αιφνιδιασμό Πολύδωρα  και τους φόβους στον ανασχηματισμό μήπως η  καραμπόλα βγάλει  Καρατζαφέρη. 

Είναι όταν το σύστημα  σου βγάζει αυθάδικα την γλώσσα. 

Σαν το ΟΧΙ που έγινε Ναι ! Που στην μετάβαση προέκυψε έρπης. Σαν το «εκλογές» του αντίπαλου που πριν τρία χρόνια σε είχε φέρει στα όρια να κάνεις την ανατροπή , αλλά που τωρα με αλαζονεία μετρά τους φίλους και τάζει τα  μετερίζια της επόμενης κυβέρνησης.

Είναι εκεί  που η υποταγμένη αυτοδιοίκηση διοργανώνει ελληνογερμανική συνέλευση που  συνεδριάζει ενώπιον του ροδοκόκκινου Φούχτελ στο Ναύπλιο και  αντι να σου εξηγήσει απλά πως «δεν γίνεται αλλιώς» σε μαλώνει που αναρωτιεσαι «γιατί θα έπρεπε να γίνει και αυτό μετά βαίων και κλάδων;» καταλήγοντας αυθάδικα να σου λέει κιόλας πως «εκείνη (η αυτοδιοικηση) εγγυάται  τις Ευρωπαικές ισορροπίες»! Τρελαίνεσαι λοιπόν από  την ακατάπαυστη φλυαρία! Από τα πολιτικά ,νοητικά άλματα ,από τις εξαγγελίες που καθημερινά ακυρώνονται! 


7 επιμελητήρια ένωσαν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Μια κίνηση δυνατή του επιχερείν σε μια χώρα βαριά νοσούσα! Ένας συμβολισμός  τεράστιος που θα πρέπει να εξελιχθεί σε πολλες παραμέτρους. Ας γίνει λοιπόν ο απολογισμός και σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα και ας παύσουν οι γκρίνιες και σοβινιστικές  ανοησίες ..Όλοι να συμβάλλουν σε αυτό που μόλις ξεκίνησε!