29 Νοε 2016

Η ιστορία ζωής ενός σπουδαίου σκηνοθέτη.Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλά στην Τζένη Σουκαρά (βίντεο)


  Ήταν μια μεγάλη στιγμή για την Rap Media και την εκπομπή «Κορινθίων έργα». Ο μεγάλος μας σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης μας υποδέχθηκε εγκάρδια  ένα πρωινό Παρασκευής στο γραφείο του στο Χαλάνδρι και αφέθηκε μαζί μας στο ταξίδι πίσω στον χρόνο. 
Στην ιστορία της ζωής του, στα...


καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων στο Χιλιομόδι, στις  μνήμες της γιαγιάς (σπουδαίας ζωγράφου) ,της  μητέρας (σημαντική λογοτέχνης και ποιήτρια) ,στον μύθο της θείας  (Ειρήνη Παππά) και στο περιστατικό που ίσως σημάδεψε την πορεία του και χάραξε τον δρόμο του προς την τέχνη του  σινεμά.

Για τα φοιτητικά χρόνια στο Λονδίνο,τη  γνωριμία με την γυναίκα του Μαρία και τα 40 χρόνια κοινής ζωής και συνεργασίας , τα παιδιά του αλλά και τα χωράφια του !

Αθήνα – Χανιά- Χιλιομόδι – Σελασία..Οι ρίζες της ζωής του!

Ο Μανούσος Μανουσάκης «γεμίζει τον χώρο» .Πληθωρικός ,ευγενής και αφοπλιστικά απλός εξομολογείται στην Τζένη Σουκαρά τα όνειρα του μέσα στην κρίση, μιλά για τους ήρωές του, την τηλεόραση των επιτυχιών , το θέατρο , τον κινηματογράφο και τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στην Θεσσαλονίκη στα γυρίσματα του "Ουζερί Τσιτσάνης" με τους 1.500 εθελοντές.

«Έχω προπονηθεί να ονειρεύομαι το εφικτό» μας λέει με χαμόγελο.Κι όταν τον ρωτάμε ποιο έργο του αγάπησε πολύ; Μας απαντά αφοπλιστικά αισιόδοξα: «Μα, το επόμενο!»