4 Νοε 2016

Ανακαλύφθηκε υποβρύχια λίμνη… δολοφόνος!


Παράξενη «λίμνη κάτω από τη θάλασσα» σκοτώνει ότι κολυμπάει εκεί! Μάλιστα ονομάστηκε: "Το τζακούζι της απελπισίας"! Βρίσκεται στον πυθμένα του ωκεανού και το νερό είναι γεμάτο τοξίνες. 
Μπορεί να φαίνεται παράξενο, ότι μια λίμνη υπάρχει μέσα στον ωκεανό, αλλά η θερμοκρασία και η αλατότητα εκεί κάτω...


μπορεί να αλλάξουν την πυκνότητα του νερού και έτσι να σχηματιστούν λίμνες μέσα σε μια μεγαλύτερη ομάδα ύδατος. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα μια τέτοια λίμνη στον Κόλπο του Μεξικού, που μάλιστα σκοτώνει ότι κολυμπά εκεί!

Η "λίμνη" έχει 4 μέτρα βάθος και βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενώ είναι γεμάτη από νεκρά σώματα καβουριών, αμφιπόδων και ψαριών, που δελεάζονται από την υψηλότερη θερμοκρασία (65 βαθμοί Κελσίου, σαν νερό μπανιέρας) που υπάρχει εκεί και κάνουν το λάθος να μπουν στο νερό. 
Η αλατότητά της είναι μεγάλη, καθώς περιέχει τέσσερις ή πέντε φορές περισσότερο αλάτι από το θαλασσινό νερό που υπάρχει ολόγυρα, αλλά και μεθάνιο και υδρόθειο. 
"Ήταν ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη βαθιά θάλασσα", δήλωσε ο Erik Cordes, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Temple ο οποίος ανακάλυψε το σημείο μαζί με αρκετούς συναδέλφους. "Πηγαίνοντας στο βυθό του ωκεανού και ανακαλύπτοντας μια λίμνη αισθάνεσαι σαν να είσαι σε άλλον πλανήτη", συμπλήρωσε!





ΠΗΓΗ: perierga.gr