10 Οκτ 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας διαλύει τα ΜΑΤ και τα αντικαθιστά με αναρχικούς


Αίσθηση έχει προκαλέσει η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, πως η κυβέρνηση θα καταργήσει τα ΜΑΤ.
Η κατάργηση των ΜΑΤ ήταν μια παλαιότερη υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα (πριν γίνει πρωθυπουργός και περνάει το ένα Μνημόνιο πίσω απ’ τ΄άλλο) αλλά όλοι πίστευαν πως την είχε ξεχάσει, όπως τις υπόλοιπες.


 Τελικά, αποδείχτηκε, πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι μπεσαλής και δεν ξεχνάει τις υποσχέσεις του.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τα ΜΑΤ θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από αναρχικούς, που δουλεύουν για την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα, πως, όταν θα πηγαίνουν οι διαδηλωτές στο Μέγαρο Μαξίμου, θα βγαίνουν έξω οι αναρχικοί που δουλεύουν στο γραφείο του και θα τους πλακώνουν στο ξύλο.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, τα ΜΑΤ δεν χρειάζονται πια, αφού οι αναρχικοί που δουλεύουν για την κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από διαδηλώσεις και θα διαλύουν πιο εύκολα τους διαδηλωτές.

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα προσλάβει και άλλους αναρχικούς, ώστε να διαλύσει τα ΜΑΤ και το ξύλο στους συνταξιούχους και τους ανάπηρους να το ρίχνουν οι αναρχικοί υπάλληλοι της κυβέρνησης.

(Μου κάνει εντύπωση το ότι οι πραγματικοί αναρχικοί έχουν επιτρέψει σε μερικές δεκάδες «αναρχικούς» - που ψάχνουν για βόλεμα - να αμαυρώσουν το ιστορικό αναρχικό κίνημα. Επίσης, θέλω να πω, πως ένα κομμάτι της Αριστεράς έχει τσακωθεί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Σύντροφοι, καμιά φορά μπορεί να έχουν δίκιο και οι αντίπαλοί μας. Όσο σιχαμένοι κι αν είναι. Συμβαίνει κι αυτό κάποιες φορές. Και πρέπει να έχεις την γενναιότητα και την εντιμότητα να το παραδεχτείς. Και να κάνεις την αυτοκριτική σου. Αυτό είναι, που σε ξεχωρίζει από αυτούς. Αλλιώς, είσαι ίδιος με αυτούς.



ΠΗΓΗ: pitsirikos.net