19 Σεπ 2016

Περούκα Gate: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη επειδή παρακολουθούσαν τον Νίκο Παππά

  
Δύο δημοσιογράφοι, ένας του τηλεοπτικού σταθμού Star και ένας του Alpha, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη. 
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο του Star


Δημήτρη Σουλτογιάννη και τον δημοσιογράφο του Alpha Θάνο Δημάδη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έφτασαν μάλιστα στο σημείο, να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του Νίκου Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές, ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού, που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Κίνησαν υποψίες, όταν εντοπίστηκαν, να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού, που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες από όλο τον κόσμο, προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δήλωση Παππά

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε τα εξής:

«Είναι προφανές, ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. 

Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν, είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Τι υποστηρίζει ένας από τους δύο δημοσιογράφους 

Ο δημοσιογράφος του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης διέψευσε την σύλληψη του με τη παρακάτω δήλωση: 

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την (κατά δύο ημέρες νωρίτερα) άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει, για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό, όπως φαίνεται, ενόχλησε την προσωπική του φρουρά, η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ''λευκή ατζέντα''... προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»


Η ανάρτηση του Θάνου Δημάδη

Σε ανάρτησή του στο facebook ο δεύτερος δημοσιογράφος παραδέχεται, ότι ήταν μεταμφιεσμένος και εμμέσως ότι παρακολουθούσε τον Ν. Παππά. Αποδίδει δε τον εντoπισμό των 2 δημοσιογράφων, στο γεγονός ότι «η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα».

Ο Θάνος Δημάδης έγραψε:

«Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς! 

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν. 

Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατΤι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά που κοιταζόμασταν με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου. 

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν, γιατί προφανώς, τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία, η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται».


ΠΗΓΗ: tvxs.gr