1 Σεπ 2016

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής του αγροτικού κινήματος Νίκος Αγγέλου


Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ ανακοινώνει το θάνατο του αγωνιστή του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, Νίκου Αγγέλου, και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στα παιδιά του, στους συγγενείς και συναγωνιστές του.
 


Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη, στις 4 μ.μ., στο χωριό Αμυγδαλίτσα της Αργολίδας.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ αναφέρει:

«Ένας φλογερός και ακάματος αγωνιστής του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ο Νίκος Αγγέλου, "έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών.
Κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Νίκος Αγγέλου πρωτοστάτησε και πρωταγωνίστησε στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς στην Πελοπόννησο και σ' όλη τη χώρα.

Μάλιστα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την αρρώστια του τον τελευταίο καιρό, δεν έπαψε να έχει ενεργό και ηγετικό ρόλο στο αγροτικό κίνημα και, τον περασμένο Φλεβάρη, συμμετείχε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, εκπροσωπώντας τους αγωνιζόμενους αγρότες της Πελοποννήσου.

Απλός, άμεσος και ευθύς στη διατύπωση των σκέψεων, των απόψεων και των θέσεών του, ο Νίκος Αγγέλου, διακρινόταν για την αταλάντευτη πίστη του στο δίκιο του αγώνα, το ασίγαστο αγωνιστικό του πάθος, το ανυπότακτο ήθος του και έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Το αγωνιστικό του παράδειγμα θα διαπαιδαγωγεί τους νέους αγωνιστές που θα μπαίνουν στο αγροτικό κίνημα.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στα παιδιά του, στους συγγενείς και συναγωνιστές του.

Θα τιμάμε τη μνήμη του Νίκου στους αγώνες που συνεχίζονται και δεν πρόκειται να σταματήσουν "μέχρι ο αγρότης να γένει αφέντης του μόχθου του", όπως ο ίδιος, χαρακτηριστικά, έλεγε».

 
Ο Αγροτοκτηνοτροφικος Σύλλογος Αρκαδίας


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να τιμήσουν με την παρουσία τους στην κηδεία «τον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού κινήματος που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του τον αγώνα προάσπισης των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς». Και προσθέτει:

«Ο Νικόλας με τον τρόπο δράσης του αλλά και με τον τρόπο που έζησε σε όλη του τη ζωή, αφήνει παρακαταθήκη και αποτελεί παράδειγμα αγώνα για όλους μας. Μας δείχνει τον τρόπο που πρέπει να δρούμε όλοι εμείς που πορευτήκαμε μαζί του σε όλες τις μάχες το προηγούμενο διάστημα. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς».
Σε ανακοίνωσή τουγια το θάνατο του Νίκου Αγγέλου  το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την πρόωρη απώλεια του σ. Νίκου Αγγέλου, που έφυγε σήμερα σε ηλικία 56 ετών.

Ο σ. Ν. Αγγέλου, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, υπήρξε δραστήριο στέλεχος του Κόμματος στο αγροτικό κίνημα, αναδείχθηκε πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».