1 Σεπ 2016

Έλληνες – Κούρδοι -Κορεάτες χόρεψαν συρτάκι στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Στιμάγκας


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις τρείς λαούς, τρείς πολιτισμούς, τρεις κουλτούρες,  να γίνονται επάνω σε μια σκηνή, “ένα” και να χορεύουν όλοι τους σ’ έναν ρυθμό γνώριμο παγκοσμίως… Το συρτάκι!
Αυτή ήταν και η επιτυχία του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Στιμάγκας, το οποίο πραγματοποιήθηκε...

 

 το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου, διοργανώθηκε από τον Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας «Θύαμις» και καλύφθηκε αποκλειστικά από την RAP MEDIA. 
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε στην κεντρική πλατεία του χωριού για δυο ημέρες την μαγεία της σύσφιξης των σχέσεων που μπορεί να προσφέρει ο χορός στους λαούς, συγχρονίζοντας  τα βήματα και  τον ρυθμό με  την παράδοση και την ιστορία τους.
Το κοινό αποθέωσε τον διεθνούς φήμης Κούρδο βαρύτονο Mehmet Capin για την εξαιρετική του ερμηνεία σε τραγούδια κουρδικά και ελληνικά, αλλά και το Κορεατικό συγκρότημα “Μirye im dance company “ για την άρτια τεχνική του.
Tο τέλος της πρώτης βραδιάς υπήρξε άκρως εντυπωσιακό με τους χορευτές – Έλληνες και ξένους- να ενώνονται αυθόρμητα σε έναν τεράστιο κύκλο και να συμμετέχουν στο ελληνικό γλέντι που τελείωσε αργά το βράδυ. 
Ο λαογραφικός και χορευτικός Σύλλογος της Στιμάγκας παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Καππαδοκίας, ενώ ο λαογραφικός σύλλογος Κερατέας, «Απόλλων», ξεσήκωσε τη δεύτερη ημέρα το κοινό  με τους Κρητικούς χορούς. Το  Αττικό Κέντρο Χορού έδωσε το εντυπωσιακό φινάλε με το ρεμπέτικο πρόγραμμα «κρασοπίνω». 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους συνέβαλαν στις εκδηλώσεις ανεβάζοντας τον τόπο τους “λίγο ψηλότερα”.