1 Αυγ 2016

Ανίκητος ο Νόβακ Τζόκοβιτς


Ο Novak Djokovic κέρδισε τον Kei Nishikori με 2-0 σετ και επέστρεψε στον θρόνο του στο Rogers Cup, για να φτάσει τους 30 Masters τίτλους στην καριέρα του! 
O Nole κατέκτησε επίσης τον 50ο τίτλο σε σκληρή επιφάνεια στην καριέρα του και ξεπέρασε το ρεκόρ του Jimmy Connors!
 
  Ο Novak Djokovic είναι και πάλι στην κορυφή. Μετά από το μικρό διάλειμμα που έκανε με τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Wimbledon, o κορυφαίος τενίστας του κόσμου επέστρεψε όσο γρηγορότερα γινόταν στους τίτλους, ολοκληρώνοντας το Rogers Cup αυτή την εβδομάδα χωρίς να χάσει σετ!

Στον τελικό, ο Nole επιβλήθηκε του Kei Nishikori με 6-3, 7-5, κερδίζοντας τον Ιάπωνα για 9η συνεχόμενη φορά και 10η συνολικά, σε 12 αναμετρήσεις. Κατέκτησε για 4η φορά το σημαντικότερο τουρνουά του Καναδά, καθώς και για 30η φορά τίτλο σε Masters διοργάνωση, την κατηγορία στην οποία έχει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

O Djokovic έφτασε επίσης τους 50 τίτλους σε σκληρές επιφάνειες, ξεπερνώντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Open era, του Jimmy Connors. Κυνηγάει πλέον μόνο ένα ρεκόρ, αυτό του Roger Federer, με 60 hard court τίτλους.

Συνολικά, ο 29χρονος Σέρβος μετράει 66 τίτλους καριέρας, έχοντας ρεκόρ 66-27 σε τελικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κερδίσει τους 13 από τους 14 τελευταίους του τελικούς! Στη φετινή σεζόν έχει ήδη κερδίσει 7 τίτλους, τα πρώτα δύο Grand Slams, το Australian Open και τo Roland Garros, 4 Masters, σε Indian Wells, Μαϊάμι, Μαδρίτη και Τορόντο, καθώς και το Qatar Open στη Ντόχα την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς.

Ο Djokovic είχε στον έλεγχό του τον τελικό στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 winners και 18 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Nishikori είχε 14 winners και 28 λάθη, 10 περισσότερα από τον Σέρβο.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 6ο game και "ξέφυγε" με 4-2. Δεν επέτρεψε στο Nishikori να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το σετ και το κατέκτησε χωρίς να ανησυχήσει με 6-3.

Απέκτησε γρήγορο προβάδισμα με break και στο 2ο σετ, όταν προηγήθηκε με 3-1, ο Nishikori όμως είχε ένα πολύ καλό διάστημα στη συνέχεια και επιχείρησε την επιστροφή του στον τελικό. Ο Ιάπωνας κέρδισε 3 συνεχόμενα games και προηγήθηκε με 4-3, ενώ στο 10o game ήταν μπροστά με 5-4 και ανάγκασε τον Σέρβο να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ.

Ο τελευταίος ωστόσο όχι απλά τα κατάφερε, αλλά έκανε ένα ακόμη break στο 11ο game, για να πάρει αποφασιστικό προβάδισμα νίκης πια, με 6-5. Στο 12ο game σέρβιρε επιτυχημένα για το 7-5 και "κλείδωσε" την κατάκτηση του τροπαίου, έπειτα από 1 ώρα και 22 λεπτά συνολικού αγώνα.

Με τον 30ό τίτλο του σε διοργάνωση της σειράς Masters 1000, o Djokovic κέρδισε και μια επιταγή των 685.200 δολαρίων, που θα αυξήσουν κι άλλο τα τρελά έσοδά του από το τένις, που πλέον ξεπερνούν τα 102,7 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Djokovic θα αυξήσει επίσης τη διαφορά του από τον Andy Murray σχεδόν στους 6.000 βαθμούς (για την ακρίβεια 5.975). Θυμίζουμε, πως η διαφορά τους είχε ξεπεράσει ακόμα και τους 8.000 βαθμούς, αλλά ο Murray κατάφερε να τη ρίξει λίγο κάτω από τους 5.000, όταν κατέκτησε το Wimbledon.

Ο Nishikori αντίθετα έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στο career high του, το Νο. 4 του κόσμου, κάτι που θα συνέβαινε, αν έφευγε από το Τορόντο με τον τίτλο. Ο 26χρονος Ιάπωνας θα παραμείνει στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ θα φύγει πλουσιότερος από τον Καναδά κατά 336.000 δολάρια.

Ο Nishikori συνεχίζει να μην έχει κανέναν μεγάλο τίτλο στο ενεργητικό του, καθώς είχε χάσει στον μοναδικό του τελικό σε Grand Slam, στο US Open το 2014, ενώ το ρεκόρ του σε τελικούς Masters 1000 έγινε 0-3. Ήταν φιναλίστ σε άλλο ένα Masters φέτος, στο Miami Open, έχασε όμως από τον ίδιο αντίπαλο, και πάλι στα δυο σετ (3-6, 3-6).

Αυτός ήταν ο 19ος τελικός στην καριέρα του κορυφαίου Ασιάτη τενίστα στην ιστορία του ανδρικού τένις, ο οποίος έχει 11 τίτλους και 8 ήττες σε τελικούς (11-8).