16 Αυγ 2016

Η Κριστίν Λαγκάρντ για αστακό και κρασάκι στα Τριζόνια του Κορινθιακού; [εικόνα]


Αναστάτωση έχει προκαλέσει η αναφορά πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα.

Μάλιστα μία φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει μία γυναίκα, που αν δεν είναι η ίδια, έχει εκπληκτική ομοιότητα με την επικεφαλής του ΔΝΤ...

 
 να απολαμβάνει ψαρομεζέδες σε ταβέρνα στο νησάκι Τριζόνια του Κορινθιακού. 
 

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου όταν ρωτήθηκε για το αν επρόκειτο όντως για τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ απάντησε ότι «δεν της ζήτησε ταυτότητα» λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση ότι η κυρία που έφαγε με την παρέα της αστακό ήταν η Λαγκάρντ.
Συνοδευόταν από έναν κύριο, πιθανότατα τον μέλλοντα σύζυγό της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παρέα επέλεξε να πιει λευκό κρασί, ενώ το μενού είχε θαλασσινά,φρέσκα ψάρια και αστακό.




Τριζόνια: Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού
Μικρό, πολύχρωμο, ήσυχο. Μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ., διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός από τα μικρότερα νησιά της χώρας. Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα. Οσον αφορά την... ησυχία; Λείπει η βουή, καθώς οι μοναδικοί ήχοι που ακούει κανείς στα Τριζόνια είναι αυτοί των σκαφών που φθάνουν συνεχώς, των τζιτζικιών και των κυμάτων. Και των χαρούμενων επισκεπτών του. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται διά νόμου στο αγαπημένο νησί των ντόπιων και από τις δύο πλευρές - και από τη Φωκίδα και από την Αχαϊα.
Τα Τριζόνια βρίσκονται μια... δρασκελιά από τη στεριά, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τις ακτές της Φωκίδας και συγκεκριμένα από τα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα. Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού με τις γωνιές που μοιάζουν να βγαίνουν από άλλη εποχή




Ενας μικρός οικισμός 50 σπιτιών (οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 160), ένα μικρό λιμάνι, μια εκκλησία, μια μαρίνα, μερικές ταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους μέχρι εκεί που χτυπάει το κύμα και τέσσερις παραλίες. Και αυτές στα... μέτρα του νησιού. Μια ακρογιαλιά μπροστά από το λιμανάκι, η Πούντα, 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι και δυο ακόμη με θέα την Πελοπόννησο, τα Ασπρα Χαλίκια και οι Καψάλες. Αυτό είναι όλο και όλο το άγνωστο αυτό νησί του Κορινθιακού.