4 Ιουν 2016

"Αυτοκράτειρα" Muguruza!

H Garbine Muguruza έπαιξε φανταστικό τένις και κέρδισε την Serena Williams με 2-0 σετ, για να γίνει η νέα "αυτοκράτειρα" του Roland Garros! Είναι ο πρώτος Grand Slam τίτλος και ο...

 σημαντικότερος στην καριέρα της 22χρονης "Mugu", που έγινε η πρώτη Ισπανίδα που κερδίζει Major μετά από 18 χρόνια!

Στο μεγαλύτερο επίτευγμα της μέχρι στιγμής καριέρας της, η Garbine Muguruza επιβλήθηκε της Serena Williams με 7-5, 6-4 και έγινε η νέα πρωταθλήτρια στο Roland Garros, κατακτώντας για πρώτη φορά ένα Grand Slam τουρνουά.

H Muguruza ήταν φανταστική, πραγματοποιώντας το πολύ επιθετικό της παιχνίδι χωρίς να κάνει πολλά λάθη. Γενικά ήταν ένας τελικός με πολύ υψηλού επιπέδου τένις, στον οποίο η Ισπανίδα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του, για να πετύχει δίκαια τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της, σε μια ρεβάνς για τον χαμένο τελικό που είχε από τη Serena πριν από 11 μήνες στο Wimbledon.

Ταυτόχρονα, η νεαρή Καταλανή εμπόδισε για δεύτερο συνεχόμενο τελικό σε Grand Slam τα όνειρα της Serena Williams, να ισοφαρίσει το τεράστιο ρεκόρ των 22 Major της Steffi Graf. Η Αμερικανίδα ήταν φιναλίστ και στα δύο φετινά Slams, αλλά εκτός από σήμερα, έχασε και στον τελικό του Australian Open από την Angelique Kerber.

Έγινε η πρώτη Ισπανίδα πρωταθλήτρια σε Grand Slam από το 1998, δηλαδή 18 χρόνια μετά από την Arantxa Sánchez Vicario, που επίσης είχε κερδίσει το Roland Garros. Είναι μόλις η δεύτερη Ισπανίδα που κερδίζει το Γαλλικό Όπεν και μόλις η τρίτη που κερδίζει γενικά κάποιο Grand Slam, στα 132 χρόνιας της ιστορίας των 4 τουρνουά!

 H Muguruza έσωσε τα πρώτα break points στο ματς, για να κρατήσει με δυσκολία το σερβίς της στο 4ο game, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 0-40 και με ένα διπλό λάθος της Αμερικανίδας αξιοποίησε το τρίτο κατά σειρά break point, για να κάνει το πρώτο break του τελικού και να προηγηθεί με 3-2.

Η Serena πήρε πίσω το break λίγο αργότερα και μετέτρεψε το 2-4 σε 5-4, αναγκάζοντας την Ισπανίδα να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Αν και 22 χρονών και μόλις στον 2ο τελικό της σε Grand Slam, η "Mugu" κράτησε εύκολα το σερβίς της και μάλιστα έφτασε σε νέο break στο 11ο game, για να προηγηθεί ξανά, αυτή τη φορά σε πολύ κρισιμότερο σημείο, με 6-5.

Αποκορύφωμα του 1ου σετ ήταν το 12ο game, στο οποίο η Ισπανίδα επέστρεψε από το 15-40, έσβησε το δεύτερο break point της Serena με έναν άσο και μετά από μια μεγάλη μάχη κράτησε το σερβίς της με έναν εκπληκτικό backhand winner, γράφοντας το 7-5.

Στο 2ο σετ η Muguruza ήταν και πάλι καλύτερη από τη Serena, που έψαχνε έναν τρόπο να επιστρέψει σε αυτό το ματς. Με το καλημέρα όμως η Ισπανίδα έκανε το break και προηγήθηκε με 1-0. Η άμεση απάντηση της Αμερικανίδας και η ισοφάριση σε 1-1 δεν ήταν αρκετή, αφού ήρθε και τρίτο συνεχόμενο break (τρίτο για την 22χρονη) που ανέκτησε το προβάδισμα, στο 2-1.

Αυτή τη φορά ήταν και το καθοριστικό break, αφού δεν υπήρξαν άλλα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. H Muguruza είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον τελικό από το 9ο game, η Williams όμως επέστρεψε από το 15-40 και έσωσε συνολικά 4 championship points, μειώνοντας σε 5-4. Στο επόμενο game, όμως, παρά τις χαμένες ευκαιρίες η Ισπανίδα έμεινε ψύχραιμη, σέρβιρε καλά και προηγήθηκε με 40-0, για να αιφνιδιάσει με μια επιτυχημένη λόμπα την αντίπαλό της, στο 5ο της championship point!