24 Μαΐ 2016

Του Πέτρου ο εξάψαλμος!- Γράφει η Τζένη Σουκαρά

 
Είπε... και τι δεν είπε ο Πέτρος Τατούλης στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου. Με τέτοια επικαιρότητα καυτή ήταν δυνατόν να μην ήταν καυτός ο Πέτρος;;  Αδύνατον! 

Πιρουέτες στον αέρα ! Άντε πιάστε τον!...


 Πρέπει να τον ακολουθήσεις αγάπη μου, να κάνεις αριστοτεχνικά νοητικά άλματα στο ζοφερό  σήμερα και στο ελπιδοφόρο περιφερειακό αύριο ,στις εγκληματικές ευθύνες και στις διοικητικές υπευθυνότητες ..Πιάσε το κουβάρι να στο ξετυλίξω:

«Η Κυβέρνηση έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας για 99 χρόνια στον ξένο παράγοντα. Οι παράγοντες της Αριστεράς έχουν συνειδητοποιήσει το κακό που έχουν κάνει στη χώρα;» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ομολογουμένως επιθετικός ο πρόλογος αφήνει αμήχανο τον εισηγητή της αντιπολιτεύσεως ,που ακόμα δεν πιστεύει ότι έχει εγκληματήσει "η κεφαλή" αλλά δεν το δηλώνει κιόλας (φυλάει τα ρούχα του). Πιστεύει πως κάποια στιγμή, κάποια ημέρα θα γυρίσουν όλα τα ασημικά πίσω μετά από μια δυνατή, μαζική διαδήλωση,ας πούμε,  στην Πλατεία Συντάγματος.Και με αυτή την δράμα  ψυχολογία έρχεται και η δεύτερη επίθεση του Περιφερειάρχου:

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο της Περιφέρειας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «στο λεξιλόγιο της Κυβέρνησης δεν υπάρχει ο όρος αξιοποίηση, παρά μόνο ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας». 
«Ήδη εξετάζουμε ένα σχέδιο συμφωνίας με μεγάλη αναπτυξιακή τράπεζα για τη χρηματοδότηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Πελοπόννησο» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το κύρος και η αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή κοινότητα είναι μεγαλύτερα από αυτά της χώρας.

Τεχνίτης!! Μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά αλλά η Πελοπόννησος έχει άλλο κύρος. Άλλο brand αγάπη μου!Στα φόρα και στα διεθνή ραντεβού κρύβει σχεδόν ότι κατάγεται από την Ψωροκώσταινα! Τι νομίζεις ; Τυχαία έγινε το αερόδρομιο της Καλαμάτας με διεθνείς πτήσεις απευθείας;Ήταν για να μην πατήσει ουδείς Πελοποννήσιος στο ΕΛ Βενιζέλος! Αυτό είναι το αυτόνομο κράτος του Μορέως στο οποίο άπασα η ευρωπαική αφρόκρεμα υποκλίνεται!



Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο των Οικολόγων στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «κατάντημα του Συριζα την προεκλογική συμφωνία του Τσίπρα με τους Οικολόγους για Υπουργικές θέσεις και το μοίρασμα των τιμαρίων της εξουσίας. Που είναι η συμφωνία για το δημόσιο χρέος; Είσαστε καταστροφή για τη χώρα. Ενεργήσατε με αντάλλαγμα μερικές θέσεις εναγκαλιζόμενοι με την εξουσία και ιδίως την προσωπική σας εξουσία. Κομίζετε συμφέροντα με χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν προτείνατε στο ΦΟΔΣΑ το μελετητικό γραφείο που θα έπρεπε να αναλάβει την εκπόνηση του ΠΕΣΔΑ και μάλιστα καθορίσατε και το τίμημα στα 12.500 ευρώ». 

Επίθεση κατά μέτωπον! Κοινώς πού να σας συστήσω ρε κακομοίρηδες; Πού είναι η συμφωνία για το χρέος; Γιατί δεν στείλατε έστω ημάς,να το δεχτούμε να παλέψουμε για την χώρα και τις πέντε ηπείρους μπορω να σου πω, ημείς  που έχουμε άλλο κύρος να χαρούν τα πλάτη και τα μήκη της γης ταύτης της αλλοδαπής; Πού να σας συστήσω στα σαλόνια;  Κατάντια μεγάλη! Υποδείξατε ΚΑΙ μελετητικό γραφείο; Καθορίσατε και το τίμημα;Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα! Για να συνεχίσει το σκωτσέζικο ντουζ και σχεδόν σοκαριστικό :

Σε ότι αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «η καθαρή μας πρόταση για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχε γίνει δεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχε μάλιστα χαρακτηριστεί πρωτοποριακή από τον τότε Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Χαν. Επρόκειτο για ένα ανακυκλούμενο ταμείο που θα παρείχε εγγυήσεις και ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. Ας πάρει την απόφαση η Κυβέρνηση να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα».


Τουτέστιν παρά τα χάλια σας δώστε μας την δυνατότητα αφού μας είχε επιβραβεύσει για την φοβερή μας ιδέα και ο ροδαλός κ.Χαν , οποίος δεν μας ενοχλούσε καθόλου που ήταν το μάτι και το αυτί των Γερμανών στους αυτοδιοικητικούς. Γιατί εμείς δεν ήμασταν και δεν είμαστε σαν όλους τους άλλους ..Είμαστε αδέλφια με την Βεστφαλία – Ρηνανία και τιμή μας και καμάρι μας,αίμα κυλάει στις φλέβες  και έχουμε και τα κονέ μας τα ροδαλά.

Συμπέρασμα: Mην τα βάζετε με τον Πέτρο όταν έχει καυτη ατζέντα .


Συμπέρασμα 2:

Ό,τι και εάν συμβεί σε αυτόν τον τόπο ,εμείς δεν πτοούμαστε! Το δικό μας brand  είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο»