4 Απρ 2016

Ρότζερ Φέντερερ: Διψασμένος για τένις (VIDEO)


Είναι τόσο μεγάλη η δίψα του Ρότζερ Φέντερερ να επιστρέψει στο tour, που ήδη βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο και πραγματοποιεί προπονήσεις στο Monte Carlo Country Club, ενόψει του σπουδαίου χωμάτινου Masters που ξεκινάει στις 11 Απριλίου.



Αρκετές ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο και προπονείται στις εγκαταστάσεις, που θα πραγματοποιηθεί το σπουδαίο Masters στο Μονακό!

Ο 34χρονος Ελβετός έχει σταθεί πολύ άτυχος το τελευταίο διάστημα, αφού συνεχώς αναβάλλεται η πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο tour.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αρχές Φεβρουαρίου και προσπάθησε να αγωνιστεί στο Miami Open, όμως λίγο πριν μπει στο court για να αντιμετωπίσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω ίωσης.

Έτσι, η επιστροφή του μετά τον χαμένο ημιτελικό του Australian Open, πήρε παράταση για το Monte Carlo Masters.

Ο μαέστρος βρίσκεται από το Σάββατο (02/04) στο Πριγκιπάτο, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση στο κεντρικό court του Monte Carlo Country Club, υπό το βλέμμα του Ιβάν Λιούμπισιτς.

Αυτή θα είναι η 13η συμμετοχή του Φέντερερ στο χωμάτινο Masters, έχοντας φτάσει τέσσερις φορές στην πηγή, χωρίς να πει νερό.

Αρχικά είχε τρεις συνεχόμενες ήττες στον τελικό απ'τον Ράφαελ Ναδάλ (2006-08) ενώ το 2014 ηττήθηκε απ'τον Στάνισλας Βαβρίνκα στον Ελβετικό εμφύλιο.

Οι 9 από τους 10 κορυφαίους τενίστες, αυτή τη στιγμή, στην παγκόσμια κατάταξη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρώτο χωμάτινο Masters της σεζόν.

Μοναδική απουσία αυτή του Κέι Νισικόρι, αν και οι διοργανωτές έχουν ήδη δημοσιοποιήσει την επιθυμία τους, να προσελκύσουν τον Ιάπωνα πρωταθλητή, κρατώντας μια wild card για τον 25χρονο.

Κάτοχος του τίτλου είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ τον 9ο τίτλο του και πρώτο μετά το 2013 θα προσπαθήσει να κατακτήσει ο πολυνίκης του τουρνουά, Ράφαελ Ναδάλ.