22 Απρ 2016

Χρίστο Δήμα, Βουλευτή ΝΔ Κορινθίας… Ενταύθα


«Πότε θα αποδοθούν οι δύο ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου στο κοινό ώστε οι επισκέπτες, οι οποίοι καταβάλλουν πλέον αυξημένο σε σχέση με πέρυσι εισιτήριο, να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη νέα σύγχρονη έκθεση....
 

 και τα τεκμήρια του ελληνικού πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων και των δύο εκ των σημαντικότερων ευρημάτων, που είναι οι Κούροι της Κλένιας;»


 
Αυτό είναι το ερώτημα που απευθύνει στον Υπουργό Πολιτισμού ο Βουλευτής μας Χρίστος Δήμας  και ενώ… το κείμενο που προηγείται περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα ιστορικά στοιχεία (περί μουσείων, κούρων, αποφάσεων ) αγνοεί την είδηση της οποίας κοινωνοί γίναμε όλοι προ 3-4 εβδομάδων.

 
Ποια είναι αυτή; 


Το Μουσείο της Αρχαίας επαναλειτουργεί με την έκθεση των Δίδυμων Κούρων τον Ιούνιο! 


Τι ακριβώς δεν είναι κατανοητό σε αυτό; 


Το ξέρει και το προσπερνά ο Βουλευτής στο βωμό μιας ακόμα ερώτησης ;(πόσες πιά θα γίνουν με αποτελέσματα απολύτως γνωστά)


Ή μήπως το αγνοεί ; 


Το να το ξέρει και να το προσπερνά απόλυτα εσφαλμένο, το να το αγνοεί ολέθριο!


Εκτός κι αν… το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από την εφορία αρχαιοτήτων και των προιστάμενο της, «δεν πιάνεται»! 


Είναι έτσι αγαπητέ Βουλευτά; 


Επι της ουσίας η ερώτηση ή για την επιβεβλημένη Βουλευτική δραστηριότητα;
Δυστυχώς τείνω προς τον 2ο , κυρίως διότι η  κινητικότητα σας σε ερωτήσεις είναι μεγάλη («σώθηκαν» και τα θέματα βρε Χρίστο με (ι) ) και προς τούτον… ανησυχητική! 


Γέμισε το αρχείο ερωτήσεις Βουλευτά μου, αλλά από πράξεις γιοκ!
Περάστε, ρωτήστε , τελειώσατε! 


ΥΓ: Σε περίπτωση που σας είναι χρήσιμη η πληροφορία, το ΕΘΝΟΣ στις 18/3 φιλοξένησε μεγάλο αφιέρωμα,ιστορικά στοιχεία και φυσικά… το χρονοδιάγραμμα που ζητάται από τον Υπουργό!
Λέτε να σας απαντήσει κραδαίνοντας από το βήμα της Βουλής την Εφημερίδα ;
Ίδωμεν!