14 Απρ 2016

Ο Αλέξης και το πρωτόκολλο της διαπραγμάτευσης που ..αξιολογείται - Γράφει η Τζένη Σουκαρά




Καλημέρα μας!
 Μέσα στο ασαφές αφρικανοσκονισμένο τοπίο δεν  έχει αποσαφηνιστεί, τελικώς, εάν ο οβελίας φέτος θα φορά βατραχοπέδιλο ή κασκόλ και σκουφί! 
Και αυτό όσο να ναι, τείνει να εξελιχθεί  σε μια υπόθεση σοβαρή, καθότι ο οβελίας έχει μια προετοιμασία, όπως και να το κάνεις!


 

Κατόπιν τούτου αντιλαμβάνεσαι, πως έχω πολύ μεγάλη επιθυμία να δω, εάν ο Αρνιακός και η Σούζη δικαιωθούν που με καθησυχάζουν να βάλω τα μάλλινα στην ντουλάπα και τους «παπατζήδες» στο χρονοντούλαπο, ειδάλλως θα κλαίω τις ώρες και τις ημέρες που έζησα μαζί τους, ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αύριο!


Κατά τα άλλα,  ο πρωθυπουργός Αλέξης περιοδεύει ..


Κρατά το χέρι του Ολάντ  λίγο πριν υπογράψει! Και ο Γάλλος όταν κοιτά τον Αλέξη, θαρρώ, πως αισθάνεται αυτοπεποίθηση και φουσκώνει σαν γνήσιο «γαλόπουλο»! Καθότι εκεί ακριβώς, στα θέματα του Αλέξη βρίσκει αιτία, προορισμό και ρόλο! Αυτόν του «ρυθμιστή» των εξελίξεων! Των όποιων εξελίξεων για την Ελλάδα, που θα τον βάλουν στο φωτοκάδρο των ισχυρών της Ευρώπης. Χωρίς Αλέξη «δεν έχει κάδρο»! Τι σου είναι οι ανθρώπινες σχέσεις τελικώς; Ο απαξιωμένος Ολάντ να βρίσκει τον άνθρωπό του! Τον Αλέξη!



Μην περιμένεις αμετανόητε συμπολίτη μου τίποτα από αυτήν την περιοδεία!
 Έξι χρόνια μνημονίου το έμαθες πια το πρωτόκολλο! 

Οι πρωθυπουργοί των μνημονίων πριν υπογράψουν δυσβάσταχτα μέτρα, στην αρχή «την παλεύουν» δεν την «παλεύουν» ψυχολογικά! 
Κατόπιν παλεύουν με τα «θεριά»! 
Εν προκειμένω με το πανάκριβο φουλάρι της Κριστίν , τις πέρλες της Άγκελα και τα κρουασάν του Φρανσουά! Στην μάχη αυτήν την άνιση τα σκυλιά αλυχτάνε και απειλούν! 

Ήρθε η μάχη για την μείωση των συντάξεων και των μισθών. 
Εκείνη την στιγμή  οι υπουργοί Οικονομικών μας ξενυχτούν, σηκώνουν το μαλλί καρφάκι (θυμήσου Στουρνάρα ) ή κοκοράκι (βλέπε Τσακαλώτο). Με κύκλους στα μάτια περιφέρονται με χαρτοφύλακες, για να δει ο λαός ότι υπολογίζουν, ότι προσθαφαιρούν, σκίζουν τα πτυχία τους! Και ….δεν βγαίνει! 

Τότε αρχίζουν οι περιοδείες και ταυτοχρόνως τα δημοσιεύματα, που αποκαλύπτουν τις τερατώδεις απαιτήσεις των δανειστών και τις επίσης ηπιότερες αλλά εξίσου τερατώδεις προτάσεις των Ελλήνων! 
Μάχη στήθος με στήθος! Πρόταση στην πρόταση! Ο ιδρώτας κόμποι στο μέτωπο!

 Και μετά η άφιξη του πρωθυπουργού, του κάθε πρωθυπουργού των μνημονίων. Κουρασμένος να ανακοινώνει, ότι επέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία και ο λαός να σταυροκοπιέται που γλύτωσε από το μαντήλι της Χάρυβδης, ενώ «η Σκύλα» ετοιμάζεται να νομοθετήσει .

Και να τα τάματα στην Μεγαλόχαρη που σωθήκαμε! Και να οι ευχαριστίες και οι αρτοκλασίες που ευρέθησαν ηπιότερα μέτρα από αυτά τα τερατώδη, που εδιάβαζε ο λαός και παραμιλούσε!

 Σου θυμίζουν τίποτα, από όλα αυτά που σου λέω πατριώτη μου ή να ανησυχήσω πως παραδόθηκε και η μνήμη ανευ όρων;

Θυμάσαι τις δόσεις και το μαρτύριο της σταγόνας; Που δεν έρχονταν αλλά ζούσαμε, έστω και με πιεσόμετρα κι όταν έρχονταν με δόξα και τιμή και υπογραφές μέτρων, επέστρεφαν διακριτικά  πίσω  ..στα οφειλόμενα!


Έτσι και τώρα λοιπόν, με αυτήν την διαπραγμάτευση που λέγεται αξιολόγηση. Την τραβάνε από τα μαλλιά, τόσο όσο να την σιχαθείς την αναμαλλιασμένη, να σιχαθείς και τον εαυτό σου από την εθνική ακινησία και απραξία και να πεις ΕΣΥ γονυπετής : Επιτέλους, Αλέξη υπόγραψε, να έλθουν τα επώδυνα και επαχθή να τελειώνουμε, παρά να μας τελειώσουν!


Και κάπως έτσι ..θα ζήσουμε τον ερχομό του τετάρτου μνημονίου! 
Άντε! Και εις ανώτερα μας!