8 Μαρ 2016

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Sharapova! (vid)


H Maria Sharapova ανακοίνωσε, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λος Άντζελες, πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Australian Open! 

Η Sharapova είχε καλέσει από μέρες συνέντευξη τύπου, λέγοντας μόνο, πως...


αναμένεται να ανακοινώσει κάτι μεγάλο. Χθες, σε αίθουσα ξενοδοχείου, στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε, πως έλαβε ένα γράμμα από την ITF και πως απέτυχε να περάσει σε έλεγχο ντόπινγκ στο Australian Open.

H 28χρονη Ρωσίδα εξήγησε, πως πρόκειται για την ουσία Meldonium που βρέθηκε στον οργανισμό της και την οποία χρησιμοποιούσε για περίπου μια δεκαετία, αλλά μόλις τον Δεκέμβριο αναγνωρίστηκε από τη WADA ως παράνομη.
Την ουσία χρησιμοποιούσε εν γνώσει της από το 2006, επικαλούμενη οικογενειακό πρόβλημα υγείας - κάτι που θα χρειαστεί να αποδείξει.


Όπως είπε, δε γνωρίζει ποιες θα είναι οι συνέπειες, αλλά αποδέχεται την ενοχή της και θα συνεργαστεί με την ITF. Η τιμωρία της, σύμφωνα με τον κανονισμό, μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4 χρόνια αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση!

"Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Απογοήτευσα τους φιλάθλους μου και το άθλημα που παίζω από όταν ήμουν 4 ετών και αγαπώ τόσο πολύ. Δε θέλω να τερματιστεί μ' αυτόν τον τρόπο η καριέρα μου και ελπίζω να μου δοθεί μια άλλη ευκαιρία για να παίξω αυτό το άθλημα", δήλωσε χαρακτηριστικά η κάτοχος 5 Grand Slam τίτλων.

Η Sharapova δεν έχει αγωνιστεί από το Australian Open, εξαιτίας του τραυματισμού της στο αριστερό χέρι. Στην τελευταία της αναμέτρηση, είχε ηττηθεί από τη Serena Williams στα προημιτελικά του αυστραλιανού Grand Slam. 

Με επίσημη ανακοίνωση, η ITF γνωστοποίησε, πως ο αποκλεισμός της θα αρχίσει να μετράει και επίσημα από τη 12η Μαρτίου, 2016.

H στιγμή της ανακοίνωσης:





"Η Sharapova είπε, πως δε γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η τιμωρία της. Ο δικηγόρος της λέει, πως η τιμωρία αποκλεισμού φτάνει τα 4 χρόνια για εσκεμμένη χρήση, δύο χρόνια για ακούσια χρήση, ενώ μπορεί να είναι και πολύ λιγότερο, ανάλογα με τις περιστάσεις", έγραψε στο Twitter o δημοσιογράφος του ESPN, Jim Caple.

Ο δικηγόρος της Sharapova πάντως επισήμανε, πως το meldonium κρίθηκε παράνομο από τη φετινή σεζόν, επειδή πολλοί αθλητές χρησιμοποιούσαν πολύ μεγάλες ποσότητες προς όφελός τους. "Η Maria έπαιρνε μια δόση, που ήταν σημαντικά χαμηλότερη", καθησύχασε.

Είναι ήδη δεδομένο πάντως, πως θα αφαιρεθούν από τη Ρωσίδα οι 430 βαθμοί που είχε κερδίσει στο 2016, ενώ θα επιστρέψει και το ποσό των 280.000 δολαρίων που είχε κερδίσει στο Australian Open. 


ΠΗΓΗ: tennisnews.gr