20 Μαρ 2016

Κωνσταντοπούλου: Ντροπιαστική η συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό


Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (19/03/2016) συμμετείχε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής υποστήριξε, πως είναι ντροπιαστική. «Αποτελεί όνειδος και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ελληνική...


 κυβέρνηση. Συνοψίζει την υπαναχώρηση από τα πιο πολύτιμα κεκτημένα σε επίπεδο διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε επίπεδο διαδικασιών προστασίας δικαιώματος στο άσυλο. Αποτελεί άλλη μία ένδειξη, ότι οι σημερινές κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν αποφασίσει, να γκρεμίσουν τις φάσεις και το έδαφος επί του οποίου χρίστηκε αυτή η Ένωση και να ακυρώσουν όλες τις αξίες και τους συμβολισμούς, που μας κάνουν ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για την πορεία, που πραγματοποιήθηκε προς τιμής της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού (21/03/2016), τόνισε, πως: «Αποτελεί μια κραυγή αγωνίας των ανθρώπων, που δοκιμάζονται τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους, αυτά που αποτελούν και θεμελιώδες κεκτημένο του κοινωνικού κράτους Δικαίου και της οικουμενικής απόφασης λαών και κρατών να προστατεύουν χωρίς διακρίσεις τις ανθρώπινες υπάρξεις».
 

newsbomb.gr