10 Φεβ 2016

Wawrinka: "Δεν πιστεύω στο calendar Grand Slam του Djokovic"


O Stan Wawrinka παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία είπε, πως ο Roger Federer είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών και αυτό δεν αλλάζει. 
Ο πρωταθλητής του Roland Garros υποστήριξε, επίσης, πως ο Novak Djokovic είναι ικανός να κερδίσει όλα τα Grand


Slams φέτος, αλλά δεν πιστεύει, πως θα τα καταφέρει.

"Αυτό που κάνει είναι εκπληκτικό. Παίζει τόσο καλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και κυριαρχεί στο tour. Μπορεί να κάνει το calendar Grand Slam, αλλά αν ζητάτε την πρόβλεψή μου, θα έλεγα όχι. Πιστεύω, πως κάποιος άλλος θα βρεθεί, για να τον κερδίσει κάπου", τόνισε χαρακτηριστικά ο Wawrinka, ο οποίος εμπόδισε τον Σέρβο να κάνει το calendar Slam πέρσι, με τη νίκη του στον τελικό του Roland Garros.

"Η νίκη μου στο Παρίσι μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μετά και το Davis Cup επίσης πήρα αυτοπεποίθηση, γιατί υπήρχε αρκετή πίεση και δεν μας επιτρεπόταν να κάνουμε λάθη".

Ο Wawrinka έχει καταφέρει να πετύχει τις σπουδαιότερες επιτυχίες της καριέρας του στις τελευταίες 2 σεζόν. Το 2014 κέρδισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στο Australian Open και το 2015 ήταν ο πρωταθλητής του Roland Garros. Στο τέλος του 2014 κατέκτησε και το Davis Cup με την ομάδα της Ελβετίας, όπου είχε συμπαίκτη τον καλό του φίλο, Roger Federer.

"O μαέστρος θα είναι πάντα ο μαέστρος, εξαιτίας όλων αυτών που έχει πετύχει στην καριέρα του", είπε ο Stan, αναφερόμενος στον Roger Federer.

"Για μένα είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Πάντα δούλευα σκληρά, αλλά με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου και το γεγονός πως είχα τον Federer πάντα μπροστά μου. Συνήθως δε μιλούσαν για μένα, εξαιτίας του Federer. Το να είσαι όμως πίσω από τον καλύτερο παίκτη που υπήρξε ποτέ (και να είσαι και φίλος με αυτόν), σε βοηθάει να μαθαίνεις".