21 Φεβ 2016

Οι αγρότες έκλεισαν το εθνικό δίκτυο Πελοποννήσου


Με τον Ισθμό, σε παλιά και νέα εθνική οδό, να παραμένει επ' αόριστον κλειστός και την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσα από μικρή παράκαμψη, οι αγρότες κλείνουν ξανά το απόγευμα το εθνικό δίκτυο της Πελοποννήσου.


Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα θα είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, ενώ 7-8 το βράδυ οι αγρότες θα κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα στην Σπάρτη.

Παράλληλα τα μπλόκα της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τα μπλόκα Αγ. Γεωργίου στην Ηλεία, Αιγίου, Δαλαμανάρας Αργολίδας και Χανδρινού Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως συντονίζονται με το μπλόκο της Νίκαιας και ζητούν «ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί, ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση».

Ακόμη, διαμηνύουν στην κυβέρνηση και «σε όλους όσοι τη σιγοντάρουν με διάφορους τρόπους», ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να αποχωρήσουν με σκυμμένο το κεφάλι.