9 Φεβ 2016

Πηγή έμπενυσης ο Ρότζερ Φέντερερ


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε τις φιλοφρονήσεις προς το πρόσωπο του Ρότζερ Φέντερερ, τονίζοντας το μεγαλείο του Ελβετού μαέστρου ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο, παρά την...


ηλικία του και τα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι η σημαντικότερη απειλή για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα μεγάλα τουρνουά στο ATP Tour (Grand Slam και Masters).

Στην ηλικία του, οι περισσότεροι σκέφτονται τις στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά από το απαιτητικό tour, όμως ο Ελβετός συνεχίζει να διαπρέπει στο άθλημα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον Φέντερερ στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών για τα ημιτελικά του Australian Open και δύο ημέρες αργότερα πανηγύρισε τον 11ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, αυξάνοντας την πίεση τόσο στον Ναδάλ όσο και στον μαέστρο για τους περισσότερους τίτλους σε Major τουρνουά.

Επόμενος στόχος του Νόλε, η κατάκτηση του Roland Garros που θα τον κάνει μόλις τον 8ο τενίστα στην ιστορία που συμπληρώνει το Grand Slam καριέρας. Παράλληλα, θα γίνει ο πρώτος, μετά τον Ροντ Λέιβερ το 1969 που θα έχει στην κατοχή του και τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς δηλώνει εμπνευσμένος από τον Ρότζερ Φέντερερ, βλέποντας τον Ελβετό να μάχεται για τα μεγάλα τρόπαια ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

"Ο Ρότζερ ειναι πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής με μεγάλη επιμονή. Συνεχίζει να παίζει στην ηλικία του στο υψηλότερο επίπεδο".

"Έχουμε παίξει δύο τελικούς Grand Slam πέρυσι, στο Wimbledon και το US Open. Έφτασε στα ημιτελικά στη Μελβούρνη ξανά και αυτό δείχνει, ότι δεν τα παρατάει".

"Νιώθει, ότι μπορεί να παλέψει για τους μεγάλους τίτλους και δεν βλέπω κάποιον λόγο, να σταματήσει να παίζει. Δεν υπάρχει λόγος".

"Παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κινείται καλά, παίζει σπουδαίο τένις. Αυτό μου δίνει και εμένα άνεση, γιατί νιώθω και εγώ, ότι μπορώ να παίξω για πολλά ακόμη χρόνια".

"Δεν ξέρω, αν καταφέρω να φτάσω στην ηλικία του και να παίζω σε τόσο υψηλό επίπεδο που παίζει αυτός, όμως θα βάλω τα δυνατά μου" τόνισε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο...