4 Φεβ 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μας πρόδωσε, είχε πουλήσει την Ελλάδα από πριν (ΒΙΝΤΕΟ)

 Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μας πρόδωσε» κι ότι «είχε πουλήσει την υπόθεση της Ελλάδας από πριν» εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Vmedia  και τον...
 
 δημοσιογράφο Μωυσή Λίτση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο πιθανών πολιτικών ανακατατάξεων, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, είπε: «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφεθεί η εκπροσώπηση αυτής της κοινωνίας σε αυτούς που την πρόδωσαν», αφήνοντας σαφώς να νοηθεί ότι βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης πολιτικής κίνησης.




Ερωτηθείσα για τα όσα συνέβησαν την επομένη του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου, η κ. Κωνσταντοπούλου απαντά, ότι «η στάση του κ. Τσίπρα εκπορευόταν από την εκ προοιμίου παράδοση της υπόθεσης της Ελλάδας», πριν, όπως λέει, «όλοι εμείς, που υπηρετήσαμε τη λαϊκή εντολή, υποψιαστούμε, ότι υπήρχε τέτοια προδοσία».

Για τις απειλές των Ευρωπαίων εταίρων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη φημολογούμενη διαδικασία αποπομπής ακόμη και από την ίδια την ΕΕ, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τις εν λόγω απειλές, «πράξη πολέμου», «εχθροπραξία» που κατατάσσεται στα «διεθνή εγκλήματα» κατά παράβαση της «διεθνούς νομιμότητας».

Εγκαλεί επίσης την τότε κυβέρνηση Τσίπρα, ότι, ενώ κάποιοι «ήμασταν απολύτως διατεθειμένοι να πέσουμε στη φωτιά, κάποιοι τα είχαν βρει με τους δανειστές πίσω από την πλάτη μας».

Σε ερώτηση για το αν η τότε κυβέρνηση είχε πράγματι αναζητήσει συμμάχους για την αναζήτηση χρημάτων με δεδομένη την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, η πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε, ότι «δεν έχω καθόλου την εντύπωση, ότι σε κανένα επίπεδο δεν έγινε συγκροτημένη προσπάθεια άμυνας» και «συγκρότησης αναχωμάτων». Τότε πίστευα, είπε, ότι η αδράνεια αυτή οφειλόταν σε ερασιτεχνισμό και έλλειψη εμπειρίας. Σήμερα πιστεύω, ότι ήταν «συνειδητή απόφαση ενός πρωθυπουργού, που είχε πουλήσει την υπόθεση από πριν, που δεν αξιοποίησε το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος, το οποίο ουσιαστικά το κατάπιε».

Στην παρατήρηση ότι ενδεχομένως η κατηγορία για «προδοσία» είναι βαριά για έναν πρωθυπουργό, με δεδομένες τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνταν, η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε, ότι η ευθύνη για την παράδοση της χώρας βαρύνει τον πρωθυπουργό. «Ναι, η ακριβής λέξη είναι προδοσία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την Επιτροπή Αλήθειας για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος, ανέφερε, ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή και είχε δώσει το πράσινο φως για τη συγκρότησή της, ότι ουδέποτε υπήρξε σοβαρός αντίλογος στην κοινοβουλευτική ομάδα και ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονταν κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και εξέφραζαν την αγωνία «να προετοιμαστούμε απέναντι στην ευθύνη που είχαμε». 

«Μόνο οι κ. Φίλης και Βούτσης είχαν εκφραστεί υπέρ».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμη για προσπάθεια «δολοφονίας της προσωπικότητάς της», στην οποία πρωτοστάτησαν οι προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕφΣυν (στην ΑΥΓΗ, υπενθύμισε ότι διευθυντής ήταν τότε ο κ. Φίλης) παίρνοντας μάλιστα τη σκυτάλη από τον κ. Πρετεντέρη που πρώτος είχε γράψει για «Ζωή Κασιδιάρη», αλλά και τον φίλο, όπως είπε, του κ. Βούτση, Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος είχε βγει στο MEGA, λέγοντας πως συνυπεύθυνη για τη δολοφονία του Φύσσα είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «ζούμε σε καθεστώς κατάλυσης της δημοκρατίας» και αναφέρθηκε διεξοδικά, στις διεργασίες που γίνονται για την εκπόνηση ενός Ευρωπαϊκού Σχεδίου Β.

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Κωνσταντοπούλου, υπενθύμισε με νόημα, ότι και τον περασμένο Αύγουστο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διέψευδε τα περί πρόωρων εκλογών, λίγο πριν η κυβέρνηση υποβάλλει τελικά στα μουλωχτά την παραίτησή της. Η διάψευση περί εκλογών πρέπει όλους να μας υποψιάσει, είπε.

«Ο Τσίπρας θα επιζητήσει τρόπους απόσεισης των ευθυνών του», είπε, προσθέτοντας ότι «με ή χωρίς εκλογές, θα αναζητήσει τη δημιουργία ενός πολυδύναμου, πολυκομματικού σχήματος».

Όσο για το αν εκτιμά, ότι από ενδεχόμενες εκλογές θα υπάρξει πραγματική ανακατάταξη πολιτικών δυνάμεων, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση, να αφεθεί η εκπροσώπηση της κοινωνίας, σε αυτούς που την πρόδωσαν», ενώ στην επίμονη ερώτηση αν υπονοεί τη δημιουργία νέου κόμματος, τόνισε: «Δεν υπονοώ, νομίζω, ότι ήταν πολύ ευθύ αυτό που είπα».


ΠΗΓΗ: tvxs.gr