4 Φεβ 2016

Εγχειρίστηκε ο Φέντερερ!

  
Μέσω Facebook ενημέρωσε ο Ρότζερ Φέντερερ τον τενιστικό κόσμο, για την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη (02/02) στο μηνίσκο, σε πρόβλημα που προέκυψε μετά τον ημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, την προηγούμενη...
 
 εβδομάδα στη Μελβούρνη.

Περίπου έναν μήνα αναμένεται να λείψει από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 34χρονος Ελβετός, υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στη Ζυρίχη και θα απουσιάσει από τα δύο 500αρια τουρνουά του Φεβρουαρίου σε Ρότερνταμ και Ντουμπάι.

Στην Ολλανδία, περίμεναν την επιστροφή του Φέντερερ μετά από τρία χρόνια, έχοντας διαφημίσει πολύ τη συμμετοχή του Ελβετού ενώ στο Dubai Championships ο μαέστρος είναι ο υπερασπιστής του τίτλου, έχοντας κερδίσει στον περσινό τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

"Είμαι πολύ απογοητευμένος που θα χάσω τα τουρνουά σε Ρότερνταμ και Ντουμπάι καθώς είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά στο ATP World Tour. Αν κι αυτό είναι ένα πισωγύρισμα, νιώθω μεγάλη ευγνομωσύνη, που μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα τραυματισμού στην καριέρα μου. Οι γιατροί μου με διαβεβαίωσαν, ότι η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη και με την κατάλληλη αποθεραπεία, θα επιστρέψω πολύ σύντμα στο tour" ανέφερε το μήνυμα του Φέντερερ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook η οποία αριθμεί 14,47 εκατομμύρια θαυμαστές.

Σύμφωνα με τον Ελβετό, το πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε μια ημέρα μετά τον ημιτελικό με τον Τζόκοβιτς στην Αυστραλία.

"Τραυμάτισα το γόνατό μου μια ημέρα μετά τους ημιτελικούς στην Αυστραλία. Μόλις επέστρεψα στην πατρίδα έκανα εξετάσεις και η διάγνωση ανέφερε κάκωση μηνίσκου".

Εκτός απροόπτου, ο Φέντερερ θα αγωνιστεί στο Indian Wells Masters (07 Mαρτίου), ενώ δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στο Miami Masters και μένει να δούμε, αν αυτή η απουσία τον αναγκάσει να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του και για τη χωμάτινη σεζόν, όπου έχει προγραμματίσει μόνο ένα τουρνουά, στο Γαλλικό Όπεν (22 Μαΐου).



Roger Federer
πριν από 23 ώρες

"I want to inform you that yesterday I underwent arthroscopic surgery on my knee. I injured my knee the day after the semi-finals in Australia. After getting tests done when I returned home, it was determined that I had torn my meniscus. I apologize to my friends in Rotterdam and Dubai, as I was very much looking forward to playing those events. While this is an unfortunate setback, I am encouraged and grateful that my doctor said the procedure was a success. I am looking forward to attacking the rehabilitation process this afternoon with my team and working hard to get back out on tour as soon as possible. Thanks for all your incredible support. I will check in with all of you soon".