29 Φεβ 2016

Πόλη ζητά γιατρό με 20.000 ευρώ μισθό και δεν βρίσκει!


Μια μικρή πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Tokoroa, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Βόρειου Νησιού, ακριβώς ανάμεσα στο Οκλαντ και το Ουέλινγκτον, αναζητά εδώ και δυο χρόνια έναν δεύτερο κοινοτικό γιατρό. Η αμοιβή είναι 20.000 ευρώ το μήνα αλλά κανείς δεν θέλει να πάει.



Ο λόγος; Η πόλη δεν έχει πρόσβαση στο Internet και η κοινωνική ζωή είναι ανύπαρκτη.

Επιπλέον, το όλο πακέτο προσφοράς περιλαμβάνει ετήσιο μισθό 240.000 ευρώ, τρεις μήνες άδεια μετ’ αποδοχών, μηδέν ώρες νυχτερινή εργασία, μηδέν ώρες δουλειά κατά τα Σαββατοκύριακα καθώς κι ένα πλουσιοπάροχο πελατολόγιο της τάξεως των 6.000 ασθενών – κι όλα αυτά για μια πόλη 14.000 κατοίκων. Κι όμως, όπως εξηγεί ο νυν γιατρός της πόλης Alan Kenny, μετά από δυο χρόνια αναζήτησης, ακόμα να βρει έναν συνάδελφο που, σημειωτέον, δεν θα τον αντικαταστήσει, αλλά απλώς… θα τον βοηθάει!

«Κατά καιρούς έρχονται διάφοροι συνάδελφοι μου να με βοηθήσουν, αλλά δεν κάθονται πολύ», προσθέτει ο Kenny, που αποδίδει τον δισταγμό των γιατρών, στο γεγονός ότι η πρόσβαση στο Internet είναι πενιχρή, η κοινωνική ζωή είναι… υπό το μηδέν, ενώ η τοποθεσία της πόλης την καθιστά πολύ απομονωμένη από τις υπόλοιπες νεοζηλανδικές μεγαλουπόλεις.


ΠΗΓΗ: perierga.gr