10 Δεκ 2015

Συνέντευξη με έναν πρωθυπουργό και μισό

by To Skouliki Tom
Εξαιρετικά χρήσιμη κρίνεται η χθεσινή συνέντευξη που πήρε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τους 4 δημοσιογράφους της ΕΡΤ, οι οποίοι είχαν δώσει όρκο σιωπής, με αποτέλεσμα να μην τον ρωτήσουν απολύτως τίποτα.


 Παρ' όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας μοίρασε δίκαια το χρόνο μεταξύ τους, θέτοντας στον εαυτό του ένα σωρό σκληρά ερωτήματα, που απαντούσε με χαρακτηριστική άνεση, σαν να είχε έτοιμες τις απαντήσεις από πριν.

Ερωτώμενος για τη διαπλοκή, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε, ότι είναι πρωθυπουργός κι όχι Χρυσός Οδηγός, ώστε να ξέρει, ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι, κι αυτό είναι πολύ συνεπές, αφού τον θυμόμαστε όλοι να λέει, ότι έρχεται μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας - δεν είπε ποτέ ότι έρχεται μέσα από τις σελίδες του Χρυσού Οδηγού.

Σχετικά με τις συντάξεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η 13η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά τον Ιανουάριο στη θέση της 1ης του 2016 και η 14η το Φεβρουάριο στη θέση της 2ης, ενώ τόνισε ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, αφού μετά τους πλειστηριασμούς που έρχονται, δε θα απομείνει ούτε μισός Έλληνας με ακίνητη περιουσία στο όνομά του.

Καίριες ήταν οι παρατηρήσεις που έκανε και για το προσφυγικό, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους 15.000 κατοίκους της Λέσβου και τους 70.000 της Μυτιλήνης που διδάσκουν ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε, ότι δε ξέρει τί έγινε τότε στο Φαρμακονήσι, αλλά τώρα η Ακτοφυλακή σώζει ζωές, οπότε καταλαβαίνουμε, ότι όλοι αυτοί οι θάνατοι στα τροχαία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν αντί για τροχονόμους κυκλοφορούσαν στους δρόμους άνδρες της Ακτοφυλακής με ταχύπλοα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να κάνει προβλέψεις και για τη μετοχή της Εθνικής, η οποία σήμερα κοστίζει 2 λεπτά αλλά μέσα στο 2016 θα φτάσει στα επίπεδα της Microsoft, ενώ πρότεινε σε όλους τους Έλληνες πολίτες να παίξουν τις οικονομίες τους στο Χρηματιστήριο, αφού έτσι κι αλλιώς θα τις χάσουν από τη φοροκαταιγίδα που έρχεται. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε, ότι δεν ανησυχεί καθόλου που η Κυβέρνηση παραπαίει με 153 βουλευτές, αφού ο Μητσοτάκης με 151 έκανε κάποτε παπάδες, ενώ πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κυβέρνηση 4ετίας, αρκεί να γίνονται εκλογές 28 φορές το χρόνο.

Γενικά, ο Αλέξης Τσίπρας χάρισε άφθονο γέλιο με τη συνέντευξή του (και μακάρι κάποτε να μας κυβερνήσει) αλλά μετά οι τηλεθεατές έβαλαν να δουν Βασίλη Λεβέντη στον Ενικό, οπότε το γέλιο τους κόπηκε μαχαίρι.

Όλη η σήψη της Ελληνικής Βουλής, Δημοσιογραφίας και Τηλεόρασης μαζεμένη σε μία εκπομπή.

Βλέπεις τον Βασίλη Λεβέντη που τα 'χει εντελώς χαμένα και τον λυπάσαι, αλλά μετά θυμάσαι, ότι κάτι χιλιάδες τον ψήφισαν και καταλήγεις να λυπάσαι τον εαυτό σου που συνυπάρχεις μαζί τους.

Στα αεροδρόμια όλοι γρήγορα.

(Ανήθικο δίδαγμα: Ακίνδυνη και τρολ η ψήφος στο Λεβέντη ε; Στον ίδιο Λεβέντη που είναι υπέρ της Frontex, του ευρωστρατού, των περικοπών στα νοσοκομεία, του μαύρου στην ΕΡΤ και του PSI που δεν πειράζει που ξετίναξε τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί μείωσε το χρέος. Η ώρα του μεγάλου τρολαρίσματος πλησιάζει, όταν θα μπει στην κυβέρνηση. Στα αεροδρόμια και στα τρένα λέμε).

Πετάξτε για άλλη γη για άλλα μέρη καθημερινά από τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges


Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com