4 Δεκ 2015

Πρωθυπουτρόλ


by To Skouliki Tom

Παγκόσμιο θαυμασμό έχει προκαλέσει η εξωτερική πολιτική που χαράζει η ελληνική κυβέρνηση, με όπλα της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα.
Για όσους δε γνωρίζουν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθύνθηκε προχθές...


στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου μέσω twitter, με τα παραπάνω tweets στα αγγλικά, τα οποία ανέβηκαν και μεταφρασμένα στα ελληνικά. BOOM!!!

Φυσικά, σε μια χώρα με ανύπαρκτο ρεπορτάζ, όπου η παραπληροφόρηση αποτελεί τον κανόνα, όλοι αρχικά νόμιζαν, ότι οι ατάκες αυτές ειπώθηκαν κατ' ιδίαν. Και δώστου τα χειροκροτήματα για την τόλμη και τον τσαμπουκά του Πρωθυπουργού μας.

Επειδή, όμως, η μαγκιά-κλανιά δεν κρατάει για πολύ, όταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου απάντησε με ένα ξεγυρισμένο βουλωτήρι (η φάση είναι επιπέδου δημοτικού πλέον) στον Αλέξη Τσίπρα, το τζιμάνι που διαχειρίζεται τον πρωθυπουργικό λογαριασμό έσβησε τα tweets στα αγγλικά, αλλά τα ελληνικά παρέμειναν. Τους ξεγελάσαμε!

Κι εγώ απορώ: Είναι τόσο ηλίθιοι; Δε ξέρουν εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι δε σβήνεται τίποτα από το twitter; Ή μήπως νομίζουν, ότι δεν υπάρχουν ξένοι ανταποκριτές που μπορούν να μεταφράσουν ένα tweet από τα ελληνικά στα αγγλικά;

Μαζί με μένα απόρησαν και αρκετοί άλλοι, που δε μπορούν ακόμα να συλλάβουν το σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου να αφήσει άθικτα τα ελληνικά tweets. 

Ο λόγος είναι απλός, πατσαβουράκια. Τα άφησαν για να διαδοθούν εντός της χώρας και να χαίρονται τα χάπατα που τα διαβάζουν. Για τόσο ηλίθιους μας έχουν.

Ολόκληρη η κυβερνητική πολιτική και οι δηλώσεις των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζονται στο ίδιο ακριβώς σκεπτικό. Μας τρολάρουν και αυτοτρολάρονται. Δεν έχουμε κυβέρνηση και δεν έχουμε πρωθυπουργό. Έχουμε πρωθυπουτρόλ.

Είναι ένα σπάνιο μείγμα ανικανότητας και κουτοπονηριάς, που ξεπερνάει όλους τους προκατόχους τους. Αλλά κυρίως αλαζονείας. 

"Ωραία, ναι, το είπαμε. Και μετά ξείπαμε. Ε, και; Τί θα μας κάνετε; Αφού και εκλογές να ξαναγίνουν, πάλι εμείς θα βγούμε. Θα λέμε και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε".

Φιλιά και αγκαλιές με τον Νετανιάχου αλλά και στήριξη στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Χαμόγελα με τον Νταβούτογλου και μετά κακόγουστα tweets αλλά τσιμουδιά για τις εναέριες παραβιάσεις την επόμενη μέρα.

Πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού μνημονίου αλλά καταγγελία της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού στις Συνόδους Κορυφής.

Η Ελλάδα δεν έχει εξωτερική πολιτική. Και χωρίς εξωτερική πολιτική, δεν μπορεί να έχει ούτε εσωτερική πολιτική. Είναι και οι δύο από τα Lidl.

Η χώρα βρίσκεται εδώ και μήνες στον αυτόματο πιλότο και στο έλεος του τουϊτερά του Τσίπρα.

Κι έτσι βγαίνει ο Μάρδας και λέει, ότι οι προηγούμενοι φταίνε, όχι γιατί εφάρμοσαν τα μνημόνια, αλλά γιατί δεν τα εφάρμοσαν στο 100%.

Κι έτσι βγαίνει ο Φλαμπουράρης με την καφεδάρα του και λέει, ότι τα αγγλικά tweets σβήστηκαν, γιατί εκπλήρωσαν το ρόλο τους, δηλαδή να μάθουν όλοι τι γίνεται στο Αιγαίο. Μετά έπρεπε να σβηστούν.

Εγώ προτείνω, όλες οι ελληνικές θέσεις να μένουν αναρτημένες στα ΜΜΕ και στα social media για λίγες ώρες, μέχρι να εκπληρώσουν το ρόλο τους και μετά να κατεβαίνουν.

Διαδώστε, λοιπόν, κι αυτό το κείμενο, γιατί μόλις φτάσει τις 2 εκατομμύρια προβολές, θα κατέβει αυτόματα.

Κι όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

(Ανήθικο δίδαγμα: Προσπαθώ, αλήθεια προσπαθώ να γράφω κείμενα, αλλά γράφω 2-3 παραγράφους και μετά τα σβήνω. Πριν καν τα ανεβάσω. Πριν προλάβουν να εκπληρώσουν το ρόλο τους. Οπότε μη με ρωτάτε, γιατί δε γράφω. Δε γράφω γιατί δε θέλω. Γιατί δεν έχει καμία απολύτως σημασία πια).


Η τρολοσελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges/

Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com