18 Νοε 2015

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ - ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΓΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ "ΜΠΛΟΚ" ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Για άλλη μια χρονιά το "Πολυτεχνείο" απέδειξε, ότι παραμένει αγέραστο και άφθαρτο στη μνήμη του λαού και στην...


καρδιά της νεολαίας, ενώ τα αιτήματα και μηνύματά του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" παραμένουν διαχρονικά, πάντα επίκαιρα και συνεπαίρνουν λαό και νεολαία.  

Αυτές οι εκτιμήσεις πηγάζουν αβίαστα μέσα από τη φετεινή πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσ/κη.

Η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα μόνο ως μεγαλειώδης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή σε όγκο (συμμετείχαν πολλές δεκάδες χιλιάδες πολίτες και ιδιαίτερα νέοι και νέες) και ιδιαίτερα δυναμική και αγωνιστική σε παλμό και συνθήματα.

Πολύ μεγάλο και ως έντονα δυναμικό χαρακτήριζαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και αμερόληπτοι παρατηρητές, το μπλοκ της Λαίκής Ενότητας, το οποίο  επεσήμαναν πως, για άλλη μια φορά μετά την πρόσφατη Γενική Απεργία, συνιστούσε μια θετική έκπληξη, δείχνοντας μ' ένα αρκετά αξιόπιστο τρόπο τη μεγάλη μετεκλογική λαϊκή δυναμική της Λαϊκής Ενότητας.

Στο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας και στην πρώτη γραμμή, ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος ο επικεφαλής της παράταξης ο Παναγ. Λαφαζάνης, ενώ στην πρώτη γραμμή μαζί του βρίσκονταν ο Δημ. Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Αντ. Νταβανέλος, ο Παναγ. Σωτήρης, ο Δημ. Σαραφιανός, ο Νίκος Γαλάνης, ο Παναγ. Μαντάς και σύσσωμο το στελεχικό δυναμικό της ΛΑ.Ε, με όλους/ες να φωνάζουν σε όλη τη διάρκεια της πορείας συνθήματα κατά των μνημονίων, της λιτότητας, της φτώχειας, του πολέμου και του ιμπεριαλισμού. Ξεχωριστή απήχηση στην πορεία είχε το σύνθημα "Κανένα σπίτι - στα χέρια τραπεζίτη".

Ιδιαίτερα μεγάλο μπλοκ στην πορεία είχε, ως συνήθως, και το ΚΚΕ, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  όπως και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς, οργανώσεων νεολαίας και συνδικαλιστικών φορέων.

Η αναιμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία ήταν ιδιαίτερα απωθητική, ενώ προκαλούσε διαρκώς αποδοκιμασίες από τους πολίτες που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια.