6 Νοε 2015

Με αφορμή την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο - Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας


Ο Γιώργος Κουμουτσάκος  είναι ένας από τους πιο μετριοπαθείς και αξιόλογους πολιτικούς που έχω γνωρίσει (η φωτογραφία προέρχεται από την εναρκτήρια ομιλία του στο Λουτράκι το Δεκέμβριο του 2013 στα πλαίσια του Συνεδρίου που είχε διοργανώσει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων - ΠΕΔιΣ της Κορίνθου). Πάντα λειτουργεί...
 
 περισσότερο ως πολιτικός επιστήμονας και διπλωμάτης και μετά ως βουλευτής.

Το χθεσινό  περιστατικό που συνέβη εναντίον του είναι πέρα από καταδικαστέο και ανησυχητικό για την πορεία της χώρας και τη λογική (παραλογισμό) του όχλου που αναπτύσσεται και πάλι. 

Το πολιτικό σύστημα δεν έχει αντιδράσει ορθά κατά τη γνώμη μου σήμερα και δεν λειτουργεί καθόλου καλά τελευταία. Τους "πρωταγωνιστές" της επίθεσης τους ξέρουμε όλοι, τους γνωρίζουμε όλοι, τους καταλαβαίνουμε όλοι.

 Είναι αυτοί που εμφανίζονται έτοιμοι να εκμεταλλευτούν κάθε κοινωνική κίνηση και εν τέλει ουσιαστικά να την καπελώσουν και να την τελματώσουν.

 Είναι αυτοί που τους χαϊδεύουν πολλές Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές στην Ελλάδα, που τους έχουν καταστήσει παράγοντες και τους φοράνε προβιές στις εκλογικές διαδικασίες, δίνοντάς τους μάλιστα και ρόλους στις τοπικές κοινωνίες όπως συμβαίνει και σε χωριό της Κορινθίας δυστυχώς. 

Είναι εκείνοι, που κάθονται δίπλα τους ακόμα και κομματικά στελέχη (όπως στις σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών) προκειμένου να πουλήσουν "συμπαράσταση" σε συμπεριφορές όχλου

Είναι εκείνοι που "τρομπάρουν" τον κόσμο για να οδηγήσουν σε καταστάσεις οχλοκρατίας που βολεύουν τις ιδεολογικοπολιτικές τους ρίζες.

 Δεν είναι τυχαίο ότι δύο ακραία περιστατικά τελευταία έχουν συμβεί εναντίον πολιτικών της ΝΔ και μάλιστα μετριοπαθών (Χατζηδάκης, Κουμουτσάκος) και όχι εναντίον πολιτικών που αποδεδειγμένα έχουν παρανομήσει (χωρίς να σημαίνει ότι τότε θα επιδοκίμαζα τέτοιες συμπεριφορές).
 Φοβάμαι ότι αν η σημερινή Κυβέρνηση με δηλώσεις τύπου Φίλη συνεχίσει να "ριζοσπαστικοποιεί" δήθεν την κοινωνία, προσπαθώντας από τη μια να αποπροσανατολίσει από τα μέτρα που συμφώνησε και από την άλλη να προβάλλει ότι παραμένει πιστή στην κατήχηση που γινόταν στις κόβες, τότε κανένα πολιτικό κέντρο (ούτε κεντροαριστερό, ούτε κεντροδεξιό), θα μπορέσει να αποτρέψει εκείνο που απεύχονται όλοι ( ; ).