27 Νοε 2015

Πετάει ο γάιδαρος του Τσίπρα! Πετάει!


Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Να συνεχίσω για λίγο την συζήτηση από εκεί που την αφήσατε με τον Άρη. Σωστά καταλήγεις στο συμπέρασμα, πως, ό,τι κι αν αποφασίσουν να κάνουν οι επιστάτες, ο λαός οφείλει να αντιδράσει με «στάση πληρωμών». 
Από την άλλη, όμως, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και πλάκα, αν ο «καβάλα στο άλογο» Τσίπρας ξεφτελιζότανε μόλις 2 μήνες μετά τον εκλογικό του «θρίαμβο».


 Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι ευελπιστεί (κάτω από την παρέμβαση των αφεντικών του στην ΕΕ) να τύχει της στήριξης της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντης), στα δύσκολα ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και το λεγόμενο «προσφυγικό», χωρίς όμως να υποχρεωθεί να δώσει κάποια ανταλλάγματα στους εν δυνάμει υποστηρικτές του.

Ο Τσίπρας φυσικά και θα περάσει από την βουλή τα μέτρα, δεδομένου ότι διαθέτει 153 αποφασισμένα καθάρματα, έτοιμα να ψηφίσουν μέχρι και τον αποκεφαλισμό της ίδιας τους της μάνας από τους τζιχαντιστές του ISIS.

Όμως, γνωρίζοντας ότι έχει να κάνει με χάπατα–ψηφοφόρους, εκπαιδευμένους να αντιδρούν όπως τα σκυλιά του Pavlov στο ανύπαρκτο Ελληνικό δίπολο «αριστερά-δεξιά», «φως και σκοτάδι».

Έτσι, επιδιώκει να διαχύσει τις ευθύνες σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, να μην φανεί ότι μονάχος παίρνει τις αποφάσεις, που θα είναι πολύ σκληρές και τρομερά επώδυνες.

Τις επόμενες μέρες λοιπόν θα φανεί, αν τα άλλα μνημονιακά κόμματα θα πάρουν γραμμή από το Βερολίνο ή θα κοιτάξουν τον κώλο τους και θα πιέσουν στην κατεύθυνση του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού για «την σωτηρία του τόπου».

Πάντως, για να ζητήσει από τον Παυλόπουλο, να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, μπορεί να καταλάβει κανείς, ότι μιλάμε για Αρμαγεδώνα στο ασφαλιστικό, αφού για τους πρόσφυγες δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Το ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιλαμβάνει μόνο την ουσιαστική κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όσων εργάζονται ακόμα ή έχουν περιέλθει σε κατάσταση παρατεταμένης ανεργίας.

Το ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάζει τα φώτα και στους ήδη συνταξιούχους.

Θα βάλει δηλαδή χοντρό δάκτυλο στους πελάτες του συστήματος.

Κι αυτό δύσκολα το καταπίνει ο δεξιός, ο κεντρώος και ιδίως ο αριστερός ΠΑΣΟΚος.

Τα πράγματα, βέβαια, θα ακολουθήσουν τον δρόμο τους, ό,τι κι αν κάνουνε.

Η κατάρρευση βρίσκεται προ των πυλών.

Ειλικρινά, δεν ξέρω, αν θα κάνουν πρωθυπουργό τον Στουρνάρα ή όχι. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω, ότι πολύ σύντομα άλλη λύση από την επιβολή μιας δικτατορίας (κοινοβουλευτικής ή μη) τύπου Σίσι στην Αίγυπτο, δεν θα έχουνε.

Και πολύ πιθανά αυτό θα συμβεί με τις ευλογίες της «δημοκρατικής» Δύσης.

Κλείνοντας, να αναφερθώ σε μια παλαιότερη αγανακτισμένη δημοσίευση του φίλου Βασίλη (από την Σκανδιναβία) σχετικά με το εγχείρημα των «1101».

Τότε είχα αντιδράσει λέγοντάς του πως δεν πρέπει να βιάζεται. Τώρα μπορώ να του πω «Mea culpa».

Οι πρωτεργάτες του όλου εγχειρήματος έχουν μετατραπεί σε σκυλάκια του καναπέ στο σαλονάκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε κριτική στις «στενές επαφές τρίτου τύπου» της Ελλάδας με το Ισραηλινό καθεστώς του Απαρτχάιντ, τολμούν να κάνουνε.

Κατά τα άλλα, αγωνίζονται για την «ανεξαρτησία των ΜΜΕ και της πληροφόρησης».

Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλα σχεδόν τα «προοδευτικά» μέσα που διύλιζαν τον κώνωπα με την κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, τώρα καταπίνουν την κάμηλο της κυβέρνησης των ΤσιπροΚαμμένων.

Με λίγες εξαιρέσεις (εσένα, το Info War, τον δρόμο της Αριστεράς και το Unfollow) ισχύει ξανά παραφρασμένο το πάντα διαχρονικό «τον προδότη μισούν πολλοί, την προδοσία κανείς».

Φιλιά από την βασιλευόμενη Εσπερία,

Ηλίας

Υ.Γ. Η φωτογραφία αφιερωμένη στους «σωματοφύλακες» της πρωτοδεύτερης φορά αριστεράς, με το πενάκι στο χέρι και το πληκτρολόγιο στον ώμο.

(Αγαπητέ Ηλία, η κατάρρευση είναι βέβαιη. Το θέμα είναι οι πολίτες να αντιδράσουν επιτέλους σαν πολίτες και όχι σαν οπαδοί. Στο χέρι τους είναι. Προσωπικά, δεν με νοιάζει ιδιαίτερα τι θα κάνουν οι πολίτες. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου - όπου για μια ακόμα φορά επιβράβευσαν τους απατεώνες -, αποφάσισα να μην σκάω για τίποτα. Το άγχος και η στενοχώρια κάνουν κακό στην υγεία. Μου το είπε ένας συνάδελφός σου. Στη ζωή, ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Και ό,τι ζητήσει, βέβαια. Έχω αναφέρει κι άλλες φορές πως γράφω πια μόνο για να επιβιώσω. Θα ήθελα να μην έγραφα τίποτα. Πάντως, με εντυπωσιάζει το βρισίδι που μου ρίχνουν διάφοροι συριζαίοι, που μέχρι χτες με αποθέωναν, γιατί τους άρεσαν οι απόψεις μου. Πληγώθηκαν που δεν έκανα κωλοτούμπα σαν αυτούς και τον Αλέξη τους. Για τους 1101, δεν έχω άποψη. Εύχομαι σε κάθε μη καθεστωτικό ΜΜΕ να τα καταφέρει. Αυτή ήταν η θέση μου όλα αυτά τα χρόνια και εγώ - σε αντίθεση με αρκετούς άλλους - δεν σκοπεύω να αλλάξω θέση. Να είσαι καλά, Ηλία.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net