10 Νοε 2015

Αυτή είναι η νίκη που ψάχνουμε

Είναι βέβαιο πως έρχονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Η βεβαιότητα για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριαμούς δεν προκύπτει από...


το ότι έχουν ήδη ψηφιστεί, ούτε επειδή πιέζει το Eurogroup: Μόνο και μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας εγγυήθηκε προσωπικά την προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι βέβαιο πως έρχονται οι κατασχέσεις.

Οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας θα γίνουν για να συμμορφωθούν οι υπόλοιποι πολίτες αλλά και για να μαζέψουν τα σπίτια, όπως είναι ο στόχος τους.

Το 1999, με το Χρηματιστήριο, μάζεψαν το χρήμα των Ελλήνων, και τώρα θα μαζέψουν τα σπίτια των Ελλήνων.

Επειδή δεν είναι ούτε αφελείς, ούτε ερασιτέχνες, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας θα γίνουν με πολύ έξυπνο τρόπο.

Τα πρώτα σπίτια που θα επιλεγούν για κατάσχεση, δεν θα είναι τυχαία.

Θα ανήκουν σε «αντιπαθητικούς» ανθρώπους, που θα κάνουν πολλούς Έλληνες να συμφωνήσουν πως τους «αξίζει» η κατάσχεση.

Δηλαδή, η πρώτη οικογένεια που θα της γίνει κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, δεν θα είναι δυο άνεργοι γονείς με τρία παιδιά.

Αυτοί θα ακολουθήσουν, όταν η ελληνική κοινωνία θα έχει αποδεχτεί και θα έχει «συνηθίσει» τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την κοινωνία, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας θα γίνουν με «πρόγραμμα».

Γι αυτό, είναι πολύ σημαντικό να μην περάσουν με κανένα τρόπο οι πρώτες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας που θα επιχειρηθούν.

Σε όποιον και να ανήκουν τα πρώτα σπίτια στα οποία θα επιχειρηθεί να γίνει κατάσχεση, θα πρέπει η αντίδραση των πολιτών να είναι τέτοια, που θα σταματήσει αμέσως την κατάσχεση.

Ξέροντας τι έχει γίνει με τις κατασχέσεις σπιτιών στην Ισπανία και την Πορτογαλία (όπου τώρα πια είναι μέρος της καθημερινότητας), πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, ενωτικά και συντονισμένα και να μην περιμένουμε τις αυτοκτονίες των ανθρώπων που πετάχτηκαν στον δρόμο, όπως έγινε στην Ισπανία, για να πράξουμε.

Ούτε πρέπει να περιμένουμε να αντιδράσουν δυναμικά μόνο οι αναρχικοί (και σε αυτό το θέμα), όπως έγινε στην Ισπανία.

Όπου και να γίνουν οι πρώτες κατασχέσεις κατοικίας (μη νομίζετε πως είναι τόσο χαζοί, ώστε να τις επιχειρήσουν σε λαϊκές γειτονιές, που υπάρχει ακόμα κάποια αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων), πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Τόσα χρόνια ψάχνουμε για μια νίκη. Έστω μικρή.

Αυτή είναι η νίκη που ψάχνουμε.

(Το μεσημέρι συζητούσα αυτό το θέμα με έναν φίλο και μου έλεγε, πως είχα γράψει, ότι δεν ασχολούμαι πια ενεργά με τα πολιτικά θέματα, αλλά τώρα του λέω, πως είμαι έτοιμος να πάω να παίξω ξύλο για τα σπίτια των άλλων. Ειλικρινά, δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο - έσκασα όλα αυτά τα χρόνια - αλλά δεν μπορώ να πιστέψω, πως η ελληνική κοινωνία θα βλέπει ανθρώπους να πετάγονται από τα σπίτια τους και να μένουν στον δρόμο, χωρίς να αντιδράσει. Αν συμβεί κι αυτό, δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ ξανά. Αλλά δεν πιστεύω πως είμαστε τόσο τελειωμένοι. Ελπίζω να είμαστε κάπως καλύτεροι. Θα φανεί σύντομα.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net