13 Οκτ 2015

Πατριώτες, οι δικές μου προτάσεις για τα ισοδύναμα - Γράφει η Τζένη Σουκαρά




Τελείωσαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μετά παρατεταμένου, μακρόσυρτου, νυσταγμένου  χειροκροτήματος των επίσης νυσταγμένων βουλευτών και την αιφνίδια παύση του, μετά το νεύμα του προέδρου Βούτση.
Τρεις μέρες βάσανο με τα αβυσσαλέα ντεκολτέ «των βουλευτριών» μέσα στο Μαυσωλείο....

 την Όλγα να περνά από το καφενείο για κοκτέιλ και κατόπιν να στέλνει sms για εκείνον με το βλέμμα του ροφού, τον Φλαμπουράρη να σχεδιάζει την επόμενη εκστρατεία ζωγραφίζοντας την περικεφαλαία του Βασίλη Λεβέντη και τον Φίλη μέσα στις κορώνες της αντιπολίτευσης να βγάζει selfie.
Το μνημόνιο είναι εδώ, οι εφαρμοστικοί κοντοφθάνουν, μαζί και το κουαρτέτο και πάμε όλοι ντουγρού  να «εκτελέσουμε» την Τρίτη συμφωνία του Μπετόβεν, την «Ηρωική».
Πριν από όλα αυτά όμως …έλα να βγάλουμε μια selfie όλοι μαζί! Πάνω στα  κυβερνητικά έδρανα, μπροστά από τα κυβερνητικά έδρανα, μαζί με τον Αλέξη ή χωρίς, πίσω από το μπούστο της Μάρκου, κάτω από το αμπέχονο του αριστερού ντεφιλέ με την φράτζα κουρτίνα να καλύπτει τις μνημιονιακές διατάξεις.
Και που λές..
Με αυτοπεποίθηση και  αποφασιστικότητα ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι κάθε λέξη, κάθε κόμμα και παράγραφος αυτού του μνημονίου που λατρεύει κι εγώ νοιώθω ασφαλής η Ελληνίς διότι αντιλαμβάνομαι την βαρύτητα των λόγων και την κρισιμότητα των στιγμών και σπεύδω να βοηθήσω να βρω ισοδύναμα!
Παίρνω  κόλλα και χαρτί..
Πρόταση 1: Φορολόγηση αγροτών- ισοδύναμο: Οι αγρότες από εδώ και πέρα θα μπορούν να πληρώνουν το κράτος σε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια και λάδι και κάπως έτσι θα ευοδωθεί και της Θεανώς το όραμα .Η χώρα να τρώει γεμιστά ορφανά και να το ευχαριστιέται κάνοντας οικονομία.
Δεν σου συζητώ εάν αυτή η εκστρατεία επεκταθεί στο μάζεμα του χόρτου! Του άγριου ραδικιού! Η ελληνική επαρχία θα συνεισφέρει τα μάλα στην ισοδυναμία των μέτρων και θα ανακηρυχθεί ευεργέτιδα στην προσφορά της στην ανθρωπιστική κρίση. ΚΑΙ η Θεανώ βεβαίως θα χριστεί εθνική μαγείρισσα της πίτας υπέρ του  φιλόπτωχου εθνικού μας ταμείου.
Πρόταση 2: Για τον ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση – ισοδύναμο: κουμπαράδες έξω από τα δημαρχεία και με εργαλείο το δημοτολόγιο οι δημότες καθημερινά  θα καλούνται να καταθέσουν τον οβολό τους υπέρ της ιδιωτικής Εκπαιδεύσεως με το ταπεινό αντίτιμο των 2 ευρώ συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Όστις κάνει κουτοπονηριά, κοινώς την κάνει γυριστή, θα επιβάλλεται πρόστιμο το διπλάσιο και εάν η κουτοπονηριά επαναληφθεί, θα χρεωθεί στο δεκαπλάσιο καθότι επικίνδυνος και αυθάδης και τύπος που έχει είδωλο την Ραχήλ Μακρή!
Έτσι θα μαζευτούμε αγάπη μου! Έτσι θα γίνουμε σοβαρός και υπεύθυνος λαός. Να συνδράμω εγώ, να συνδράμεις εσύ ,να βάλουμε όλη η γειτονιά πλάτη στο «ντου» των φοροελεγκτών, βράδυ μεσάνυχτα! Να τινάξω μαξιλαροθήκες, να ανοίξω μπαούλα, να αδειάσω το πατάρι, να βρω τα φοροκλεμμένα, να βρω τα ισοδύναμα!
Πέραν αυτής της δημιουργικής δράσης που προγραμματίζω να έχω μέσα στο καταχείμωνο που θα με βγάλει από το αδιέξοδο της πλήξης, είμαι συνάμα και έμπλεη αισιοδοξίας μετά  τη νέα έκθεση του ΔΝΤ που προβλέπει -μεταξύ άλλων- την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους 1,35 δισ. ευρώ, πρωτογενές έλλειμμα 0,5% για το 2015 και μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016, εκτίναξη του χρέους στο 206,6% του ΑΕΠ για το 2016, νέα συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και αύξηση της ανεργίας στο 27,1% για το 2016! Τι σου λέει η Κριστίν, αγάπη μου, κουνώντας την μαντίλα με χάρη;
Το μήνυμα λοιπόν, δι εσέ και δι εμέ αγαπητέ,  είναι πως η συνέχιση της ελληνικής κρίσης -που δεν είναι κρίση μετά από 6 χρόνια αλλά μόνιμη κατάσταση και προικοσύμφωνο – θα επεκταθεί σε όλη την Ευρωζώνη. Και καθώς φτάνω σε αυτόν ακριβώς τον συνειρμό, δεν ξέρω, γεννιέται μέσα μου… η νέα Ζωή Κωνσταντοπούλου!
«Πατριώτες! Ένα βήμα απέχουμε  από το να διαλύσουμε την Ευρωζώνη. Τους έχουμε! Αέρα!» Πνίγω όμως τον παροξυσμό μου για να μην διασυρθώ, συλληφθώ και τα τοιαύτα  και αφήνω τούτο το έργο στους «χίλιους εκατό ένα» του Γιάνη, που μου υπόσχονται να τα αλλάξουν όλα! Εύχομαι στο γενικό και αφηρημένο γιατί πριν από μέρες έκανα γενική! Αλλά μια πινελιά από ακαταστασία και χάος δίνουν νόημα στην τακτοποιημένη μου ζωή!
Άσχετο! Η Βαγενά γιατί ζήτησε ακριβώς συγγνώμη από την Περιστέρα; Βρήκε, ίσως, το κατάλληλο ισοδύναμο για να καρφώσει τον Αλέξη που αρνήθηκε το προξενιό; Ποτέ μου δεν κατάλαβα!

AIXMI.GR