1 Μαΐ 2014

Οργισμένη ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για το φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ - "Δεν δέχομαι υποδείξεις από όσους ποδηγετούν το ΠΑΣΟΚ"


Μετά από ημέρες σιωπής ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου φανερά ενοχλημένος και με αυστηρή διάθεση απάντησε για όλα μεταξύ άλλων και για το φλερτ που του αποδίδεται με τη ΔΗΜΑΡ, ύστερα και από την κοινή του παρουσία με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά.


Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει πως την τελευταία περίοδο υπάρχει μία προσπάθεια που έχει στόχο να πλήξει το πολιτικό του ήθος, την αξιοπρέπεια και τη συνέπειά του και μάλιστα σημειώνει πως σε αυτή την προσπάθεια κυριάρχησαν τα ψεύδη και η παραπλάνηση από διάφορους σχολιαστές, τους οποίους χαρακτηρίζει "τους Ηρακλείς του Κινήματος".

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του στην οποία είναι φανερή η ενόχλησή του, αυτή η προσπάθεια επιχειρείται να αναβαθμιστεί με στημένες προβοκάτσες και με τη χρήση κατασκευασμένων στοιχείων.

Είναι χαρακτηριστική η έντασή του, που προειδοποεί στην ανακοίνωσή του "όσους πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια" ότι δεν δέχεται υποδείξεις "από όλους εκείνους που χρόνια τώρα επιχειρούν να "ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους".

Με αυτή τη φράση ο κ. Παπανδρέου εξαπολύει μύδρους κατά όλων εκείνων και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τον κατακεραύνωναν για την κοινή του παρουσία με τον Φώτη Κουβέλη και τους προειδοποιεί για δεύτερη φορά πως "μάταια προσπαθούν να υπονομεύσουν τις αξίες μας, όπως και την προσωπική και πολιτική μου διαδρομή, την αφοσίωσή μου και τις ιστορικές μου σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ".

Μάλιστα, με κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει πως κανένας δεν μπορεί με αναφορές στο πρόσωπό του να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν απομακρύνεται από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως "εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές. Αλήθεια, τότε, οι πάσης φύσεως σχολιαστές, πού θα βρίσκονται και στο όνομα ποιων θα δημοσιολογούν".

Αυτός ο κατηγορηματικός τρόπος δείχνει για άλλη μία φορά βέβαια πως ο κ. Παπανδρέου ήταν και παραμένει αντίθετος στην ιδέα της Ελιάς και της κοινής συμπόρευσης.

Και ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει στην ανακοίνωση του:



"Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πως να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στο τόπο και την Ελληνική κοινωνία.

Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον. Σε ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών χιλιάδων Ελλήνων που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται ανιδιοτελώς, για την υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως, παρά τις αντιξοότητες, για τα μεγάλα διακυβεύματα που έχουν μπροστά τους η χώρα και ο Ελληνικός λαός.

Σε αυτήν την πορεία, γνωρίζουμε και πως να διαφυλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη από τις επιβουλές των μονίμως απόντων από τον αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους και των πάσης φύσεως συμφερόντων που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά είναι που έχουν αξία. Όλα τα άλλα ουδεμία σχέση έχουν με εμένα και την πορεία μου και δεν αφορούν τις προσδοκίες των Ελλήνων".